hits

desember 2015

Jeg sier farvel

Foto: Mary-Anne Gudbrandsen

I dag er dagen der alle skal markere overgangen til et nytt år. Jeg tenker det er viktig å markere.

I dag er dagen der alle har et håp om at neste år vil bli så mye bedre enn det forrige. Jeg tenker det er viktig å ha et håp.

Jeg er ikke noe annerledes. Jeg skal markere og jeg håper, men jeg ikke bare håper - jeg vet! Jeg tar med meg tilliten i å vite at det neste året vil bli mye bedre, for jeg har gjennom det siste året lært så utrolig mye, som jeg tar med meg inn i det neste.

Jeg gikk inn i 2015, ikke som en lykkelig mann, men som en som trengte å finne seg selv på nytt. Gjennom jobb og privatliv, følte jeg at jeg ikke utviklet meg i noe positiv retning, og jeg har faktisk gått delvis sykemeldt gjennom dette året. Det er ikke noe jeg vil legge noe større fokus på, annet enn at jeg trengte å finne tilbake til den gnisten som gjorde at jeg kunne erklære meg selv som glad og som det kreative mennesket jeg i utgangspunktet er, som brenner for å skape og tenke nytt. Den gnisten har ikke slått flammer på veldig lenge, men jeg har heldigvis fått testet ut mange ulike nyanser av å leve, kanskje særlig det siste halve året, som har vært kjempeviktig for der jeg er nå - og jeg skal ikke tilbake.

Jeg har fått reist masse og møtt mange deilige mennesker, som jeg ikke tar som en selvfølge. Mange av disse har også blitt nye venner. Jeg har møtt meg selv i mange av dem og kjent at sjelen min har fått puste. Jeg har trent og festet om hverandre, og lært meg å akseptere meg selv enda mer og ikke henge med mennesker som drar meg bort fra meg selv. Jeg har kjent på hva som gjør meg sliten og ufokusert, hva som gjør meg glad og igjen hvordan det er å være sammen med mennesker som gir meg god energi. Jeg har kjent på savnet etter mine gamle rutiner, savnet etter å skape noe nytt og savnet etter å ha mennesker rundt meg som forstår og støtter meg betingelsesløst, uten sjalusi, uten konkurranse, og som ikke er belærende. Jeg har gradvis hatt det bedre og bedre i min egen kropp og lært meg å gi faen, som for øvrig har vært et motto gjennom året. Jeg har funnet ut at jeg ikke orker henge med mennesker med et overdrevent kroppsfokus og gang på gang fått bekreftet at flertallet aldri har rett.

Jeg har funnet lykke og kjent på sorg, men best av alt har lykkefølelsen vært den mest regjerende, etter å ha lukket noen dører, og i de siste månedene har jeg hatt en jevnlig flyt av å kjenne glede i så utrolig mye, selv som singel, selv med ekstra magefett, selv gjennom fyllesyke og nye rynker. Det er godt å kjenne seg fri og kjenne at året med å "gi faen" har gitt avkastning; I´m back!

Nå er jeg her igjen, et år siden sist og sier farvel til den ulykkelige mannen som spaserte inn i 2015 med lut rygg, småangst og som tok lett til tårene. Nå er jeg klar, og det er en glad mann som sier det.! Jeg er klar for å åpne døren til 2016 og begynne på mine nye prosjekter, og jeg tror ikke jeg har vært så begeistret for å gå inn i noe nytt år noen gang.

I dag er også min siste dag med blogg under Nettavisen. Jeg skal gå videre med noen veldig spennende prosjekter, så dere slipper ikke unna så lett. Jeg har fått nye agenter og vil lansere et lite hjertebarn om ikke lenge.

Jeg har fått gjort meg ferdig med viktige utageringer i 2015 og samler fokus til å nå mine mål i 2016. Det betyr vel for øvrig at 2015 har vært et ganske bra år, tross alt, selv om håpet om noe bedre alltid trekker en tilbake fra nåtiden.

Farvel 2015 - du har vært hard, men god!