hits

desember 2013

Prosjekt nyttår

Maison Martin Margiela dressjakke og Sandro skjorte

Briller fra Benetton

Sløyfe fra Ingunn Birkeland

Hudpleie fra Boscia

 

Har startet med noen forberedelser til den store dagen i morgen, og jeg tenker å gå inn i det nye året i gamle klær. Jeg har ikke kjøpt noe nytt, annet et par accessoirer som spriter opp gammelt tøy. En sort dress eller smoking passer som kjent svært godt til en slik anledning, og jeg er nesten helt innafor. Min gamle Maison Martin Margiela dressjakke er sort, men med noen mønstre som ser ut som noen mistet en åpen klorflaske over meg på forrige fest. Det synes jeg bare gjør et ellers veldig klassisk antrekk litt mer spennende. Det er noe med gode designplagg som gjør at en kan bruke dem år etter år, uten at de virker helt utdatert, og det har iallefall spart meg for det bryderiet det kan være å finne "den perfekte" dressen i år også.

McNasty

 

I går feiret jeg bursdagen til en av mine beste venner, Espen Hilton. Endelig har han også blitt myyyye eldre enn meg selv..eller, jeg liker iallefall å tenke det.. Det er merkelig hvordan alle sammen går forbi meg i alder plutselig, mens jeg selv holder meg i 20-årene. Tenker å bli her en god stund til, for slikt kan man nemlig bestemme selv!

Bildet ovenfor sier litt om tilstanden i dag, og Hellstrøm og resten av Masterchefene ville nok jublet om de hadde vært her, for jeg har hatt et ordentlig gourmetmåltid fra McDonalds. Til vanlig lever jeg veldig sunt, noe som gjør at jeg kan innta disse ekle godbitene med god samvittighet. Straks fortsetter søndagens latskapsmaraton med kjæresten, en god film og jeg tror jaggu jeg skal sjokke kroppen litt ekstra med potetgull og dipp, bare for å ha litt ekstra "energi" på treningen i morgen. Jeg elsker søndager ;)

Back in town

 

Da var jeg godt plassert i Oslo etter noen deilige dager hos familien i Nord-Norge. Det var i grunn bare å slenge kofferten inn døra og komme seg rett ut i middagsselskap. Tok med en liten vertinnegave, som bestod i noen deilige produkter fra L´Oreal Paris.

Nytt blekk

[gallery order="DESC"]

Hva er det første man tenker på, når man våkner opp 1. juledag?! JOOODA, det er jo selvsagt å skaffe seg nytt blekk LOL. Kanskje jeg har litt for mye tid, mens jeg er her oppe i Nord-Norge, uten mobildekning og faktisk har fri, men nå kjenner jeg at en ny tattoo har begynt å mase på meg og vil bli tegnet. Jeg kjøpte meg selv en liten statue (sa man ikke statuett før i tiden? Festlig ord) i julegave, og det aner meg at det blir en tatovering til meg selv i bursdagsgave. Bursdagen min er i februar, og det er heldigvis ikke så lenge til. Godt å ha en unnskyldning for slike ting man virkelig har lyst på, men egentlig ikke trenger  ;)

Researchen er iallefall godt i gang, men jeg tror ikke jeg trenger å holde på så mye lenger. Jeg vet hva det blir...

God jul!

 

Jeg er på plass i juletøyet, og det lukter ribbe i hele huset. Ja, det er julaften, og verden skal være fantastisk. Men jeg tenker endel på dem som ikke har noen å være sammen med i denne tiden. Julen skal være så utrolig god, ja, egentlig den fineste tiden på året, men samtidig blir den ekstra vond for veldig mange. Vil ikke at noen skal få dårlig samvittighet for at de koser seg, for det skulle bare mangle, men send gjerne en tanke til de som ikke har de samme mulighetene, og har du anledning til å åpne dørene for noen som man kanskje ikke har noen å være sammen med, så har du gjort årets gode gjerning. God jul alle sammen, og jeg håper virkelig at alle får en fantastisk, fin jul :)

Jeg, et matmonster?!

 

Jeg fikk beskjed fra produsenten av Masterchef for et par dager siden, at det virket som om de hadde lagd et matmonster av meg. Det er godt mulig, og et kompliment i mine øyne, for det er noe hemningsløst over det. Det er også noe veldig rotete, som min far påpekte, etter jeg kom hjem til jul, og hadde lagd mat til familien. Jeg skjønner liksom ikke helt hvor alt det rotet plutselig kom fra...?! :P

Fattern lyste nemlig opp i hans blå, og for en gangs skyld,  "uskyldige" reinsdyrsøyne, da han meddelte at han hadde noen reinsdyrsfileter på lur, som han ikke visste hva han skulle gjøre med. I hans begeistringsrus, over å ha hatt en sønn kringkastet i et matprogram, trodde han nemlig det var selveste Hellstrøm han hadde fått hjem i hus. Noe desillusjonert var han jo tydeligvis ikke, men håpet om å få servert noe ekstraordinært, lagd av dette dyret, som hadde representert slekta hans fra Finnmark i en årrekke, var tydelig. Jeg har aldri lagd noe av reindsyr, men kunne jo ikke la de allerede opptinte reinsdyrsfiletene gå til spille, ei heller skuffe en sulten far. Dermed var det bare å slippe monsteret løs, sette på klokka og kanalisere Gregory, Kjartan og Hellstrøm igjen, som tellte ned tiden og maste om "konsistaaanse" og syrebalanse , og lage...eeeh tja, hva skulle man egentlig lage?!

Resultatet ble helstekt indrefilet av, ja reinsdyr åpenbart, potetepuré med vanilje, rødløkskompott, glaserte persille- og gulerøtter og en heftig, rød plommesaus med bringebær, kanel, anis og rødvin. Vet ikke om det var nybegynnerflaks, men "shit!!!" det smakte faktisk sykt godt! Eneste aberet var at på Masterchef ryddet de jo alltid opp etter oss. Skal man plutselig begynne å gjøre det selv nå liksom...?! :)

Home

Kjøpt nytt, deilig skjerf fra "Shine" / www.wagner.dk

Da er jeg godt plassert i mitt barndomshjem i Bø i Vesterålen, og mamma har fått ny tittel som Streetstyle-fotograf :D Jupp, hun ble nødt til å fotografere dagens arktiske antrekk, rett utenfor husdøra, og det synes jeg hun gjorde med glans. Er det ikke en SYK utsikt?!

Det er godt å være hjemme, og jeg blir like fascinert hver gang jeg er her, over hvor stille det er, og hvor utrolig vakkert lansdskapet ligger så tett på en. Kontrasten mellom mitt daglige liv, og den roen som befinner seg her oppe, midt i havgapet, gjør meg veldig stolt over den bakgrunnen jeg har. Det er noe rått med naturen her oppe, og jeg digger det! Blir ikke her så lenge denne gangen, men gleder meg veldig til å komme tilbake  til sommeren :)

En-to-trær

 

Jeg har ikke vært så julete av meg de siste årene, og er ironisk nok ikke spesiellt glad i dill-dall. Dette året ble litt spesielt, og jeg fikk lyst til å gjøre litt ekstra for julekosen. Det holdt da ikke med ett juletre nei, jeg måtte jo ha to, og de har vært oppe siden starten av desember :D Hele måneden har i grunnen vært fyllt opp av kos, og veldig lite stress, noe jeg mener vi burde være flinkere til å fylle mer av tiden med; mindre av det som gjør hverdagen kaotisk. Det er noe motstridende i denne setningen, når jeg sier at jeg personlig har "jobbet hardt" for å slappe mer av, og det føles helt fantastisk. Livet er herlig for tiden, og jeg håper alle sammen får det like bra i julen som jeg har det akkurat nå. GOD JUL!

 

The Famous Storm

 

Neida, jeg har ikke akkurat bekreftet en desillusjonert stylist med store oppmerksomhetsbehov! Jeg har bare vært på whiskeysmaking og fikk en flaske The Famous Grouse, med mitt eget navn på..istedet for Grouse selvsagt :P I disse gavetider, er dette en veldig morsom gimmick, og gjør helt sikkert suksess i hvilket som helst selskap, om du ikke er mormoner.

Selve whiskey-smakingen var veldig interressant, rett og slett fordi jeg aldri har vært med på en før. Jeg drikker whiskey selv, men må innrømme at jeg har svært liten kunnskap på området. Jeg fikk prøvd ulike typer av den legendariske Macallan, ulike årganger, fra ulike fat og ble gjort oppmerksom på en hel rekke av nyanser, som jeg ikke har oppdaget før. Det jeg sitter igjen med er at jeg ønsker å oppdage enda mer (egentlig kanskje bare drikke mer) og har flere flasker som skal til livs i julen. Skjønner det er mye lærdom i god drikke, så gleder meg til videre "skolegang" :)

 

 

 

Julegavetips til mannen

 

Dagene mot juleaften går raskere enn alle andre dager, det er det sikkert forskning som viser :P Nå er det bare en liten helg igjen til julekvelden, og den kan kjerringa for en gangs skyld ta rotta på, istedet for igjen å bli plaget med at den skal ta henne hvert eneste år. Om du er litt i tvil og mangler inspirasjon, har jeg mekket sammen en liten collage over noe som kanskje kan passe til den mannen du mangler gave til.

1. En weekendbag fra Lexington, som også kan brukes som gymbag.

2. Et utrolig fett headseat fra Bose, med en retro-look.

3. Oppskrifter, journal og snapshots fra den legendariske Noma-kokken Rene Redzepi.

4. Et par Hypferfeel Nike-sko.

5. Med dette anlegget fra Sonos, kan man spille trådløst gjennom hele huset, og linke så mange høytalere man vil.

6. Unngå overfylte lommebøker, som buler gjennom klærne, med en fresh kortholder fra Lanvin.

7. Det finnes mange ulike Happy Socks, og de kan gjøre et antrekk...hmmm, litt gladere?!

8. Endelig hudprodukter som kun er ment for menn, fra Jack Black. Ikke alle menn er komfortable med å kjøpe egne, så veldig fint å få i gave.

En julegave til meg selv

 

Jeg har en greie for Mikke Mus-ører. Ikke spør hvorfor, for jeg aner ikke hvor denne merkelige fasinasjonen kommer fra. Jeg har fra før en tatovering med en hodeskalle med Mikke Mus-ører, og da kompisen min, kunstner og stylist John André Hanøy, plutselig presenterte for meg en skulptur han hadde lagd, med da dette som tema, hadde jeg ikke noe valg annet enn å adoptere den hjem til meg. Det ble julegaven til meg selv i år, og jeg er godt fornøyd med familieforøkelsen. Noen navneforslag? :D

En dag til brukerne

 

I dag har jeg vært med å hjelpe til og pynte til jul for brukerne av Frelsesarmeens lokaler på Ensjø. Det er en stor glede å få lov til og legge til rette for at andre skal få det bedre nå i en tid som kan oppleves ekstra sterk og tung for mange. I kjølvannet av alt som har blitt sagt og skrevet om Frelsesarmeen i det siste, så jeg det som en ekstra nødvendighet for meg personlig å være med på dette. Dette fordi jeg håper folk kan se forbi Frelsesarmeens utdaterte synspunkter om homofili, og heller fokusere på dem som faktisk trenger den hjelpen Frelsesarmeen gir. Det er dem jeg har gitt min tid til. Men på tross av det, mener jeg de er en fantastsisk katalysator for de som ikke har det så godt, og jeg oppfordrer til å fortsette og gi penger til organisasjonen. Jeg har troen på at godhet avler godhet, og etterhvert kan kanskje også de få øynene opp for at vi alle stiller likt, og at alles bidrag er like mye verdt.

Sort og hvitt

 

"Black and white always looks modern, whatever that word means"

-Karl Lagerfeld

 

I dag skal jeg bare være hjemme og ta det helt rolig. Det er søndag, og jeg var ute med noen venner i går og resultatet blir dermed en verden i sort og hvitt i dag.  Jeg tenker å ligge flatt og gjøre ingenting for en stund. Har fått noen fantastiske "items" fra Jonathan Adler, fra verdens beste kjæreste, og de ser i grunn litt ut slik jeg føler meg...eeeeh, flerhodet, men uten tits :D

...og om du lurer, så ja, det er meg som henger i bakgrunnen

 

 

Årets julegave

 

Årets mest spennende julegave er nå pakket inn, og ligger klar under juletreet. Jeg vet om en som kommer til å få seg en veldig stor overraskelse... Spent på hva det er?

 

Jeg støtter Frelsesarmeens arbeid, selv som homofil

 

På tirsdag skal jeg være med Mester Grønn å dekorere lokalene til Frelsesarmeen i Oslo. Frelsesarmeen har i en årrekke gjort en fantastisk jobb i å bistå de av oss som ikke har det så bra, og utfyller et samfunnsansvar de fleste bør kunne stille seg bak. Dessverre deler Frelsesarmeen samtidig verdier og et menneskesyn som best kan beskrives som sprikende, hvor eksempelvis kjærlighetsprinsippet ikke inkluderer homofile. Likevel, jeg velger å skille mellom Frelsesarmeen og deres arbeid. For på tirsdag handler det ikke om Frelsesarmeen som organisasjon, eller om mine synspunkter og følelser om en organsiasjon som promoterer nedbrytende verdier av en seksuell legning jeg kan identifisere meg med. På tirsdag handler det om betingelsesløs kjærlighet og medmenneskelighet, og å kunne hjelpe medmennesker som har det tungt i en høytid folk flest assosierer med glede og julegaver. For meg er det viktig å leve balansert, og å huske at vi ikke alle har det like enkelt. Derfor stiller jeg opp for Frelsesarmeens arbeid.

La det være krystallklart, jeg er sterkt kritisk til Frelsesarmeens grunnleggende sprikende verdier om nestekjærlighet som ikke inkluderer homofiles rettigheter. Likevel setter jeg mine personlige synspunkter litt til side for å kunne hjelpe andre. Håpet er at Frelsesarmeen en dag oppdaterer sine utdaterte verdier på verdiforskjeller blant mennesker basert på seksuell legning. Derfor legger jeg øksen ned. Kanskje vil det kunne bidra til å hjelpe Frelsesarmeen å se at min jobb er like verdifull som andres.

 

Fyllesyk og ser ut som et slakteri?! Putt på et par solbriller!

 

Det er ingen motsetning i å utvide horisonten litt, samtidig som du tar deg godt ut, og ikke minst lukter som en drøm. Jeg veklser mellom mange dufter, og Bleu de Chanel er en av dem jeg bruker og som ikke er altfor tung på dagtid. Har også fått et par solbriller, som ei venninne av meg fra New York har begynt å produsere via the Monocle Order. Merket hennes heter Blood and Tears, og er ganske unikt. Disse solbrillene, som jeg fikk, dekker jo halve ansiktet, og for oss som egentlig ser best ut i mørket etter harde julebordsnetter, er de et veldig bra alternativ til mørke rom og bakgater ;)

Julegaver på Ettermiddagen

Jakke: Lindeberg, slips og genser: Tommy Hilfiger, lommetørkle: Reiss, skjorte: Topman

 

Dagens ettermiddag ble tilbrakt hos, vel, Ettermiddagen på TV2. Temaet var tips til hva som kan ligge under juletreet, og sammen med Celine Full-Av-Fart-Vakker-Som-Få Aagaard var årets julegavefavoritter samlet inn og presentert. Jeg må innrømme at det fristet greit å røske med meg det hele og plassere det under juletreet mitt.

Er du egentlig juleklar?

Slips fra Tommy Hilfiger

 

Jeg har fått helt oppheng på ruter i det siste, og det er ikke rart, da det er overalt i motebildet. Norske menn burde få et lite spark, noen ganger et veldig stort spark, i ræva, og komme seg ut av den tradisjonelle , norske julebordsuniformen. Nå har jeg sett kjempemange menn rundtomkring med en sort dress som ikke passer, lilla eller turkis skjorte og et helt umotivert slips som sikkert hadde gjort større suksess som opptenningsmateriale i peisen i kjellerstua. Noen som kjenner igjen typen?

Det skal av og til ikke så mye til, og er du usikker, så hold deg til den sorte dressen (om den passer), men med en hvit, pen skjorte inni. Med et slips som dette i tartan-ruter, som jeg har kjøpt fra Tommy Hilfiger, oppdaterer du looken lett, om du vil være litt mer leken og ikke slite ut stilen din med det samme slipset du har brukt år etter år etter år. Forøvrig en veldig fin julegave :)

Fra kaffe til kakao, sparer "selfies" til nyåret

Årets vakreste selfie. Gikk for en "nude look"

Jeg har et ambivalent forhold til jula. Til tross for at jeg verdsetter gode familietradisjoner og høytidens evne til å bringe folk sammen, blir dette oftest overskygget av et konstant jag etter den "perfekte" feiringen og den perfekte gaven. Jula for meg handler om å tilbringe tid med de man er glad i. Det planlegger jeg å gjøre, og har allerede startet med enkle juleforberedelser og har bestemt meg for å kose meg gjennom tiden før "selve dagen" også. Så min enkle oppfordring til de rundt meg er: Bytt ut kaffen med kakao, stress med kos, og nyt den deilige maten som er i vente. Ta det med ro, jeg skal spare dere for bilder av kroppsformen 1. juledag. I år går jeg for en real kosemage.  Jeg har investert i en nissedrakt fra Balenciaga for mange titalls tusen kroner og ikke minst en nissesekk fra Hermés til enda mer. Selvfølgelig må magen få plass for å kunne "pull it off"!  The devil is in the details...

HÆ? topp 100? HÆ? Årets Kjendisblogg?

 

Ble veldig overrasket, men glad, da jeg fikk høre at bloggen min er inne blandt topp 100 på Blogglisten. Det er ikke verst med så mange bra og rett og slett bare MANGE blogger rundt omkring. Håper dette fortsetter! Setter kjempstor pris på at dere følger meg :)

Oppdaget forresten også at jeg var nominert til "Årets kjendisblogg" på Vixen Blogg Awards... Det hadde gått meg heeelt hus forbi, inntil jeg også hørte det fra noen andre. Ha ha, jeg følger med altså, men kanskje ikke så godt som jeg burde om meg selv og mitt. Jeg skal ikke mase om at dere MÅ stemme meg fram her, for det er så mange som har holdt på mye lengre enn meg i bloggverdenen, og hallo; I kategori med blandt annet Ulrikke Lund, Vibeke Klemetsen, Hippiehippemilkshake, Camilla Pihl og FOTBALLFRUE??!!!... Im just honoured!!! De fortjener å vinne, men OM dere ønsker å stemme, så hadde det selvsagt vært veldig hyggelig! Det kan dere gjøre HER!

 

TAKK, og litt nei takk :D

Det er veldig hyggelig å ha fått lov til og bli kjent med flere fantastiske mennesker gjennom Masterchef, som Kjartan og Vibeke

 

Da var jeg ute av Masterchef, men er bare happy for å ha kommet såpass langt som nr 4 av 48. Igjen; det hadde jeg aldri trodd, men det er jo selvsagt synd å måtte dra ut, rett før palleplassering. Jeg synes vel det ville vært litt urettferdig å la meg fortsette foran såpass dyktige konkurrenter, som har mat som stooor lidenskap, men en seier smaker alltid godt og hadde selvsagt smakt veeeeldig godt her også. Hadde jeg bare ikke tatt det der sporstykket!!! ARRRGGGGGHH!!! Var bare litt redd for at jeg ikke kom til å få tid til å steke gjennom fisken, om jeg hadde tatt det mye tykkere, smakfulle stykket...Aner forøvrig enda ikke hvordan en Hollandaise skal smake LOL

Tuuuusen takk til alle som har fulgt med meg og kommet med komplimenter, all mulig støtte og diverse festlige kommentarer. Og til dere som kommer med frieri og vil vise meg hvor gode dere er til å lage mat; charming, but sorry dudes, I´m taken!! ;)

Setter stor pris på alle dere som følger meg. Dere er RÅ!!! :)

Nå går ferden videre, og jeg har jo skjønt hva jeg er god til, så nå skal jeg kjøpe meg en egen Croquembouchevogn og produsere Corquembouche på Youngstorget resten av livet  :P

 

 

Denim sessions

Ny genser og skjorte fra Arnie Says

Her om dagen fikk jeg komme på et event hos Carlings, der jeg fikk lære litt mer om jeans, og se at de som jobber der har stor kunnskap på området. Det er faktisk deres første opplæring i bedriften; hvordan finne den prefekte jeansen, og de hjalp meg også med å finne en ny bukse til meg. Det gjorde de med bragd, så kan absolutt anbefale Carlings som 1st station, når du skal ha et nytt sett med denim.

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qez4gtk1zeE#t=32[/youtube]

 

Liker følelsen på denne videoen av Richard Machado

FINALEUKE

 

Hvem i all verden hadde trodd at jeg skulle ende opp i finalen i Masterchef?! Ingen av mine venner iallefall :D Vel, det har vært jævlig gøy og denne uken blir utrolig krevende, mer enn noen gang, og det er noen syyyyyke retter som skal hostes opp på "no time". Følg med på TV3 fra i morgen, mandag, klokken 19.30 :)