hits

november 2015

En julegave med meningDisse dagene før jul får fram både det beste, men også mye av det verste i oss - for vi som har så mye, vil ofte bare ha enda mer. Jeg tar meg selv i å tenke at de gamle julekulene ikke er bra nok, fordi de ikke har helt riktig farge til leiligheten, og at nytt servise burde kjøpes inn fordi jeg vil ha en enda større følelse av luksus nå i julen, pluss at de gamle tallerkenene ikke "kler" ribba. Slik eskalerer det bare til at jeg plutselig videre ser et kjempebehov for nye krystallkarafler til whiskeyen og portvinen og glass til enhver nyanse av ulike drikkevarer, ny lampe over spisebordet da den eksisterende er en litt for gammel modell fra IKEA, og videre ting og ting og ting som bygger opp mot målet om  å få alt "perfekt" til jul. Et slikt tankesett har dessverre mange av oss har blitt vant til, fordi vi kan få hva vi vil, og har gjort oss til bortskjemte julefjolls, selvsagt med vår egen private nisse på lasset.

Samtidig som våre egne materielle behov øker, bygge vi en enda større mur mellom oss og de som ikke har de samme mulighetene som vi har. Det er forsåvidt ikke noe galt i å ønske seg noe nytt og fint - men vi mister totalt perspektivet,  når vi sitter her og dingler med de nye skoene fra Manolo Blhanik,  på toppen av pyramiden, mens andre i verden ikke engang kan se veien framfor seg, og langt mindre de nyinnkjøpte julekulene og det fatet med matchende servietter.  Eller de som ikke har noen å feire julen med, som er på flukt, som lkke engang har et hjem, som er fattige osv. osv. . Listen over de som trenger noen form for hjelp og støtte, blir bare lengre og lengre, mens vi pusser opp og kan nyte julefreden, mens vi speiler oss i skinnende messing og nypolert sølvbestikk, sammen med venner og familie.

Det er mange måter og støtte andre på, og det er særlig i denne tiden at vi burde dra oss selv ekstra i ørene og lytte til hva verden forteller. Fordi verden snakker høyt - og  jeg håper bare ikke vi blir de bortskjemte menneskene som ikke vil høre eller se det som skjer rett foran oss. All hjelp hjelper, og med så mange rundt i verden som kjemper sin kamp, er det vanskelig å nå over alle sammen. Jeg har valgt å trekke fram én organisasjon i denne tiden, og det er mulig det blir flere.

Icare er Norges Blindeforbunds bidrag til å gi synet tilbake til unødvendig blinde, og jeg gir min støtte til dem som ikke ser. Det er 32 millioner unødvendig blinde rundt omkring i verden og Icare har et mål om å gi 16000 mennesker tilbake synet i 2015. Sålangt har 9689 mennesker fått synet tilbake, men Icare har enda ikke nådd sitt mål - dette vil jeg hjelpe med. Det koster 250 kroner og gi synet tilbake til ETT menneske. Det tilsvarer en flaske vin i julen, eller et måltid ute på restaurant. Du kan også kjøpe kjempefine produkter på deres hjemmeside, som du kan g i julegave til en venn eller andre som står deg nær. Blant annet har vår egen designer Nina Skarra designet noen nydelige skjerf og sjal i 100% Kashmirull, og inntekten går selvsagt til dette arbeidet. 

Nina Skarra har designet dette vakre og deilige skjerfet i 100 % Kashmir, der inntektene går til Icares arbeid.

Vi er så utrolige heldige. Ikke bare fordi vi har et trygt land, med god øknomi, og fordi vi kan kjøpe oss materielle goder, men rett og slett fordi vi kan se. Vi kan se og nyte alt det vakre rundt oss, og dette må være en av de den beste gavene å gi til jul; øyne som ser. Om du også vil gi synet tilbake til en person (eller flere), kan du gjøre dette ganske så enkelt HER!

God adventstid!
 

 

 

Mine 5 Black Friday-favoritter


//samarbeid

Nå er Black Friday endelig her; den største shoppingdagen i året pga de lave prisene. Dette er den dagen i året der du kan gjøre et skikkelig kupp og kanskje en av de beste dagene i året for å kjøpe deg noe du har ønsket deg selv eller få ferdig alle julegavene på 1-2-3.

Vi har en tendens til å bli litt ko-ko under slike massive salg, og i butikkene kommer menneskets sanne natur godt frem, der hodet kobles ut og kampen for godbitene blir større enn medmenneskeligheten. Her kan vi faktisk være litt glade for internettet og at vi har mulighet til å sitte hjemme og shoppe uten å måtte gjøre oss klar til kamp, uvitende om vi vil komme oss helskinnet hjem igjen, med alle lemmer i behold.

Shopping på nettet har blitt så populært at de fleste forhandlere tilbyr Black Friday-rabatter online. Og ikke bare det; om du benytter deg av Cuponation, vil du få enda bedre rabatter gjennom deres rabattkoder og eksklusive tilbud.

Cuponation er en plattform som gir deg muligheten til å spare mer når du shopper, ved at du får tilgang på en rabattkode du kan benytte deg av i det du skal betale for produktet du har valgt. Det er virkelig verdt å teste ut, og førstkommende fredag vil det være en enda større fordel, da disse eksklusive rabattkodene vil gjøre de allerede lave Black Friday tilbudene enda lavere. Jeg har plukket ut noen av mine favoritter HER fra deres over 24 000 forhandlere.

#editorialprojects No 1

 

"Being a rockstar was always a dream. There was only one problem - I can´t sing!"

Jakke; Balmain x H&M, bukse; Holzweiler Store, sko: Dr. Martens, skjerf: Beck Söndergaard, ørering: Line & Jo, helsetrøye: Dovre

 

Skjorte: Saint Laurent / Yme Universe, semskede skinnbukser: Samsöe Samsöe, skjerf: Valentino, pels-jakke: Saks Potts, ørering: Line & Jo, sko: Saint Laurent / Yme UniverseJakke: Saint Laurent / Yme Universe, genser: Balmain x H&M, vintage Yves Saint Laurent -skjerf: Velouria Vintage, skinnbukser: Holzweiler store

 

Jakke: Saint Laurent / Yme Universe, genser: Weekdays, bukse: gamle customized Levi´s, ringer: Tom Wood og Bibi, skjerf: vintage Givenchy fra Velouria Vintage

Pelsjakke: Saks Potts, t-skjorte: Velouria Vintage, hatt. Vivienne Westwood, øreringer og ring fra Line & Jo


 

Foto: Kristoffer Myhre


 

Takk til:

Yme Universe

Holzweiler store

Velouria Vintage

Game Logen

Sexy men of Milan


Under Milan Fashion Week ble jeg spurt om jeg kunne stille i en liten film for nettsiden www.mode.com blant de best kledde mennene under moteuken. Jeg må innrømme at jeg synes det var stor stas at de ville bruke meg til dette, så sa selvsagt ja. Hvor kult er det ikke å bli representert blant de alltid så velkledde Italienske mennene?! VELDIG kult!

Balmain-sirkuset fortsetter på Ebay med enorm prisstigning

Balmain x H&M må sies å ha vært en stor suksess, og jeg har hatt en liten "hunch" på at vi ikke var helt ferdig med disse klærne enda. H&M-butikkene har ikke engang stengt for kvelden  i USA før det nå florerer av Balmain x H&M på Ebay. De som har klart å skaffe seg plagg fra denne kolleksjonen, kan nå gni seg i hendene med store dollartegn i øynene, for de har kjøpt riktige "akjser" på riktig sted til riktig tid. 

Prisene på klærne har nå steget med over mange 100 % på Ebay på mange av klærne, så dette har ikke bare vært en bra investering til klesskapet, men også om du skulle ende opp i liten økonomisk krise, fordi du brukte altfor mange penger på klær som mange sa var altfor dyre. Vel, om du angrer, kan du nå selge klærne dine på Ebay, med GOD avkastning, og de som sa at klærne var for dyre for H&M, kan nå rulle seg langt under dyna, og bli der en stund.

Med en slik satsing på luksusklær med gode materialer, godt håndverk og et noe begrenset utvalg til en uvirkelig pris, skulle det nesten bare mangle at ikke disse klærne ville leve et godt liv også etter stengetid.

Et av de til nå drøyeste eksemplene, er den ene perlejakken som kostet 3999,- i butikk, som nå ligger på 34,912,89 kroner på Ebay. Jeg vil si det er en ganske god avkastning om man kjøpte bare for å investere, for JA, man kan faktisk kalle klær en investering. Er veldig spent på utviklingen på sirkuset som nå fortsetter på www.ebay.com, og for de som måtte lure; ja, kolleksjonen er fullstendig utsolgt på H&M.

 

Dressed for fall

Høstfarger har sjelden vært min greie, men jeg synes det er pent. Særlig synes jeg det fungerer for meg om jeg lar de gyldenbrune og mosegrønne tonene (som over) komme som "tilbehør" til en sort base.


Frakk: Asger Juel Larsen / HEVN, bukse: Thom Krom / HEVN, skjorte i semsket skinn: Samsöe Samsöe, bag: Rag & Bone / Høyer Eger Mann, sko: Sneaky Steve, solbriller: Komono, hatt: Vivienne Westwood, ring: Tom Wood


Photo: Mary-Anne C. Gudbrandsen

In love with a shirt
 

Shirt: Ann Demeulemeester (@hoyeregerman), t-shirt: Ann Demeulemeester, pants: Stampd (@hoyeregerman), shoes: Sneaky Steve, bag: Samsöe Samsöe, hat: Leon Louis (Hevn), rings: Tom Wood

Photo: Mary-Anne C. Gudbrandsen

7 enkle steg for å fjerne negativitet fra hverdagen din

Meg og min fantastiske venn, Jannecke Weeden, som ironisk nok har en t-skjorte som sier: "A storm is coming"...

Vi blir influert overalt; av familie, venner, tv, web, Instagram, Snapchat, religion osv. osv. Dette er logisk, men ikke alltid like lett å styre hvordan alt dette påvirker oss og hvordan vi LAR disse ulike miljøene påvirke oss. Jeg har gjennom en litt lengre periode kjent på hvordan jeg selv har latt meg påvirke negativt av ulike faktorer og hvor mye energi dette har stjelt fra meg, eller rettere sagt; hvor mye energi jeg har latt det stjele fra meg.

Jeg har alltid vært en positiv kar, betingelsesløs, uredd og klar for å ta verden. Jeg har brukt små floskler i hverdagen som "alt går", "det finnes ingen problemer, bare løsninger" og lignende små fraser som alle egentlig har en positiv egenskap i form av å smile til livet (...så smiler livet tilbake). Etterhvert lurte det seg et annet ord inn i livet mitt, et ord jeg ved gjentatte anledninger har konfrontert enkeltes overforbruk av, fordi jeg ville ikke det skulle stå i veien for mine "løsninger", eller måten jeg ville leve livet mitt på. Dette ordet har jeg plutselig brukt ved et par anledninger selv, og reagerte med et "SHIT - jeg holder på å bli en av de jeg ikke ønsker å være". Dette ordet er "men". 

Det er et ord jeg er allergisk mot, når det brukes i sammenhenger som drar gode ideer ned til "realisme", når det brukes for å være "fornuftig" og når det brukes på en slik måte at hele motivasjonen for å fortsette en kreativ tankerekke bare forsvinner, som perler for svin.

Jeg ble heldigvis bevist på, atter en gang, hvor viktig det er for meg å ha et miljø rundt meg som stimulerer meg til å vokse, til å tro på det umulige og til å bare være meg selv, tynn, tykk, tynnfeit eller hva enn jeg måtte være. Jeg ble bevist på alle de faktorene som gav meg negativ stimuli og som var til hinder for min egen energi og en av de største gavene for meg personlig; min kreativitet. Disse begynte jeg å eliminere gradvis.

Jeg har renset opp i det siste i form av å gi meg selv det positive og gode livet jeg vil ha, og fjerne endel negative impulser. Det gav resultater, og I forrige uke skjedde noe helt fantastisk, og jeg fikk føle noe jeg ikke har kjent på veldig, veldig lenge; lykke og masse, masse energi! Det er følelser som ikke har vært tilstede på en stund, men som dukket opp etter en tur på Løkka med bikkja og ei venninne. Det var så enkelt, deilig og bra og den følelsen har forløst en rekke kreative prosesser og nå kjennes det ut som jeg er tilbake til å være den positive, betingelsesløse og uredde karen, som igjen er klar for å ta verden. Eller; jeg VET han er tilbake.

Jeg er ingen psykolog eller noen utdannet coach, men noe av det jeg er bevisst på i hverdagen, for å ikke miste min naive tro på det positive mennesket, er dette: 

  • Meg selv. Hvordan påvirker jeg selv andre rundt meg med min væremåte, baksnakking og bruken av positive eller negativt ladede ord.
  • Menneskene rundt. Om noen skaper flest negative følelser inni deg, er det kanskje greit å forholde seg mindre til dem, og mer til de som stimulerer din egen positivitet.
  • Hvilke programmer på tv du ser på. Er det mye som er destruktiv, smitter det.
  • Hvilken musikk du hører på. Om musikken er deprimerende, er det lettere at du selv blir trist.
  • Hvilke profiler er det du følger på Instagram, Snapchat etc. (Jeg personlig har slettet alle treningsprofiler, som bare blir unødvendig støy i min hverdag)
  • Mat. "Riktig" mat gir mer energi i kroppen, og med mer energi i kroppen er det lettere å ikke gå inn i en negativ tankerekke.
  • Gi faen! Man kan ikke tilfredstille alles ønsker og krav til enhver tid. Du er deg selv nærmest og din egen lykke kan du bare finne hos deg selv.

Alt går!