hits

oktober 2014

En uke i mine sko

Min interesse for klær beveger seg nok over den gjennomsnittlige nordmannen, og har naturligvis utviklet seg gjennom årene til å bli noe mer spissfindig. Det blir litt som en kokk med en velutviklet palett og som ikke tar til takke med Pizza Grandiosa, eller en enkel Camembert fra Rimi. Han ville nok heller lagd pizzaen selv, i egen steinovn og redusert tomatsausen i timevis for å få fram de gode smakene. Osten har han fått importert fra Frankrike og han har selvsagt en flaske vin han selv har kjøpt fra en liten vingård i Nord-Italia som passer perfekt til pizzaen. Det er slik med mote også. Det er en lidenskap, og på toppen av ønskelisten finnes det litt for mye fra de store designerne som beveger seg langt over et sunt klesbudsjett. Av og til skulle jeg ønske jeg likte polyester mye bedre, for det ville gjort livet så mye enklere. Jeg bruker å si det: "jo mer du vet, jo mer hater du polyester", og det er veldig betegnende på ganske mye i livet, og det er da alderen tar meg igjen og jeg begynner å tenke på at alt var så mye bedre før...

Men min jobb som stylist er en gave, og tillater meg å ha det gøy med og eksperimentere mer med klær enn hva andre yrker gjør, og det er noe av dette som gjør at jobben min er både morsom og utfordrende. Morsom fordi det alltid er noe nytt som skjer med nye designere, kolleksjoner og trender i ulike miljøer man er en del av, og utfordrende når det kommer til å style andre mennesker i form av å få fram personligheten til den enkelte samtidig som å få dem til å ta del i samtiden ved å legge til elementer de ikke ville tenkt på selv. Min egen stil er ikke noe jeg påtvinger andre, for den representerer meg og ikke nødvendigvis "mannen i gata", og slik skal det være. Men jeg kan stimulere og utfordre andres sanser, og det er noe jeg liker. Man er herre over seg selv (eller - i de fleste forhold er det vel kanskje dama som er herre over mannens garderobe), og jeg er glad for at vi alle er forskjellige. Om alle gikk rundt som meg, ville jeg kjedet meg (tror jeg), men det hadde vært festlig å få noen av Canada Goose-gjengerne til å teste ut en uke i min garderobe. Det scenarioet vil jeg være vitne til, og ville sett ut noe slikt som dette: 

 

Dag 1

 

Dag 2

 

 

Dag 3

 

 

Dag 4

 

 

Dag 5

 

 

Dag 6

 

 

Dag 7

 
 

 

Jeg skal bli far!

Jeg har en hemmelighet jeg har prøvd å holde privat så lenge som mulig. Mange har kommentert at jeg har gått mye i sort og unngått klær som har vært tettsittende den siste tiden, men nå går det ikke lenger å skjule hemmeligheten. Prosessen har vært lang og ventetiden uutholdelig, men på fredag kommer alt til å være glemt. På fredag kommer livet vårt til å endre seg, og nå tør jeg endelig å si det høyt: vi venter en gutt! 


Jeg gleder meg til å kunne ta deg i armene og vugge deg til søvn.

Til å ligge på sofaen med deg på brystkassen og kjenne hjertet ditt slå forsiktig.

Til å se at du vokser deg stor og sterk. 

 

Jeg vet det kommer til å bli vanskelig å se at du faller, selv om jeg vet at du må lære deg å komme deg opp selv.

Å beskytte deg fra blikkene som dømmer at det er to menn, og ikke en mann og en dame, som tar vare på deg. 

Å lære deg at det er mer enn greit at du ser annerledes enn de fleste andre. 

 

Vi lover å ta vare på deg når du trenger oss som mest. 

Å vise vei når du ser mot oss for retning. 

Å varme deg opp når du er kald.
Men jeg vet at du kommer til å trives hos oss. Vi har ventet på deg så lenge, og vi gleder oss til å være der for deg. Vi kommer helt sikkert til å være uenige av og til og ha dager hvor du kommer til å skrike av frustrasjon fordi du ikke får alt du vil, men det kommer til å gå over. En dag kommer du kanskje til å skjønne hvorfor vi har vært litt strenge. 

Velkommen hjem, Truls.

Du vet det ikke enda selv, men du kommer til å bli den best kledde firbente i Norge. 

Selger "alle" klærne mine i morgen
...det føles iallefall slik, etter mengdene å bedømme. I morgen, lørdag 11. oktober, selger jeg unna MASSE herre- og dameklær, sko, bager og andre pene ting. Det vil finnes både nytt og pent brukt fra Filson, Bølger, Lexington, Gant, Bruuns Bazzar, Balenciaga, Acne og listen bare fortsetter og fortsetter med designerklær, nytt trenignstøy og andre ulike merker.  Det er meldt strålende sol hele uken, men i dag melder Storm.no og YR.no at det vil bli noe regn utpå dagen, så kom tidlig til mitt årlige store salg.

 


Kanskje en XL  Filson Duffel Bag, slik som Robert Pattinson har, kunne vært noe?

 

(det er så mye klær, at jeg kan ikke legge ut alt her. Kom en tur innom i morgen - ingen kjøpstvang ;)


Digge proteinpannekaker

 

Proteinpannekaker finnes i alle former og smaker, men jeg fikk en oppskrift for en stund siden av koreograf og danser Tine Erica Aspaas, som jeg fikk helt cravings på i dag (altså pannekakene, ikke koreografen). De er perfekte til frokost, før trening og enkle å ta med seg på tur.

Oppskriften er ganske enkel og består bare av å klaske sammen en røre av:

 

2 bananer (bruker gaffel til å mose dem)

2 egg

2 scoops med protein (jeg bruker Sun Warriors hampeprotein, for jeg reagerer med kviseutbrudd på de merkeligste steder av Whey-protein)

ca 3-4 dl havregryn (til du får en passe "fluffy" og ikke for rennende røre)

2 ss cocosa (kokosfett)

Kanel

Kardemomme

 

Stek på middels varme og server med blåbær, så er du "good to go"?.

 

Høstlig

Selv om høsten kan være kald, guffen og ekstra kjedelig når det regner, har den allikevel noen fordeler klesmessig. 1. Du kan kle deg enda mer opp enn du kan om sommeren  (nei, det trenger ikke bety at du må kle deg opp i all verdens allværs- og Canada Goose jakker bare for å overleve, og da kommer jeg til neste punkt) 2. du kan leke deg mer med lag på lag av ulike plagg og teksturer, og akkurat det er et av triksene på bra styling - "layering". Her har jeg på jakke fra Religion, genser fra Holzweiler og en singlet (ja, de greiene som flagrer under genseren) fra Damir Doma. Skoene er fra Rick Owens, buksen fra Black Rat, luen fra Thom Krom og det er selveste mammaen min som har strikket ullsokkene. 

Frakk for enhver pris


Den oversizede frakken er tilbake.

Har du ikke en frakk, så skaff deg en nå! Det er en smart investering for sesongen og den letteste måten å oppdatere et helt antrekk på - du kan slenge den over absolutt alt uten å tenke på noe annet enn at DEN frakken kommer til å redde meg bort fra "fashion failure". Bestefaren din brukte den sikkert, men det gjør også Kanye West, som kanskje er en av hovedgrunnene til at frakken har blitt kul igjen (uansett hvilket forhold du måtte ha til den egosentriske, men allikevel stilfulle artisten). Den passer like godt til streetwear som til dress - men absolutt også alt i mellom.

 

Kanye West får frakken til å se superkul ut.


Men det er ikke den smale "skreddersydde" formen vi snakker om nå. De nye reglene for en bra frakk er at den skal vært litt mer oversized og noe lengre, men ikke så stor at det ser ut som du har arvet den fra Marve Fleksnes, men absolutt heller ikke så smal at det ser ut som du holder på å miste pusten de neste 5 sekundene. Det handler om en lettvint komfort som ser uanstrengt ut, men som samtidig gjør at du ser velkledd ut. Den tar deg med i den nye bevegelsen innenfor herremote som gradivs nå jobber seg bort i fra den skreddersydde og mer dapper looken vi har vært vant til og mot en løsere og drapert siluett. En frakk er den perfekte mellomting, som er elegant nok til dress og edgy nok til å henge med i tiden.

 

Noen tips:

1. La skuldrene være litt løse. En frakk burde kunne passe fint over en dressjakke.

2. "Kroppsnært er fjernt"!  Du vil at kroppen skal kunne bevege seg i frakken og ikke føle seg innesperret - selv i dobbelspente versjoner.

3. Hold ermene skreddersydde, slik at det signaliserer at den litt for store frakken er med hensikt.

4. Lengden på frakken skal treffe akkurat på kneet. 

 


Ameriacn Apparel / Zalando 1695,-

 


Tiger of Sweden 3595,-

 


Mads Nørgaard 2995,-

 


Selected Homme 1295,-

 


Oscar Jacobson / Zalando 3995,-

 


Tiger of Sweden 3995,-