hits

august 2014

Søndagsbrillene på

Det ble litt for tidlig på en søndag til ikke å ha på solbriller (ja, det har vært en svært så intens uke som ble avsluttet i full jubel - jubler ikke fullt så mye idag ;)

Jakke fra Jonathan Sanders, skjerf fra Givenchy, t-skjorte fra Whyred, bukse fra Lee, sko fra Gareth Pugh og de obligatoriske ja-det-er-søndag-og-jeg-vil-helst-ikke-at-noen-skal-se-meg-solbrillene fra Moscot ;) Ha en fin søndag!!

Skinn, skinn, skinn...

 

Jeg får aldri nok av skinn! Det varer for alltid og er sikre investeringer som kan tas fram år etter år etter år. I tillegg blir det som regel bare finere og finere jo mer  slitt det blir - "It´s a win-win"! Her i bukser fra Blood Brother, sko fra Gareth Pugh, vest fra The End, t-skjorte fra The Local Firm, bukseseler fra Marc Jacobs og briller fra Ray Ban.

Dagens jobb



Det jobbes kontinuerlig og jeg befinner meg akkurat nå i Københanvn mens jeg i grunn enda venter på sommerferien (den tar jeg i September jeg :P) Av og til skytes det et bilde av meg i forbifarten, og selv om jeg personlig elsker komfortable klær som sweatpants og t-skjorter, er det ikke alltid det passer seg å dukke opp i jobbsammenheng med. Her er jeg allikevel komfortabel i t-skjorte fra Bread & Boxers, bukse fra Silent Damir Doma, skinnjakke fra BLKDNM og et skjerf fra garderoben min langt bak i tid. Den dokumentmappen fra LV er noe gammelt oppgulp som enda henger med meg i mangel på noe annet - MEN gjenbruk er velbruk og det er ikke alltid man trenger å tenke at stil skal trosse substans.

Stjel stilen rett fra Catwalken - Gucci

Gucci imponerte med behagelige pastelltoner og heldekkende sort for høsten. Men frykt ikke for å måtte pantsette huset, parabolen og kjerringa for å kunne se bra ut - jeg har gjort det litt enklere (og billigere) for at du lettere skal kunne følge med i tiden uten å slakte sjekkheftet. Her har jeg latt meg inspirere av catwalken og "tatt det ned på jorda" slik at antrekket blir mer passende for Gud og Hvermansen.

 

1. Blazer fra Tiger of Sweden / Zalando, 2795,-

2. Strikket genser fra Jack & Jones, 269,-

3. Solbriller fra Persol, 2095,-

4.Sko fra Clarks / Miinto , 1198,-

5. Chinos fra Ted Baker / Zalando, 789,-

6. Dokumentmappe fra Zara, 299,-

7. Skjorte fra Selected Homme / Zalando, 399,-


 



Secret mission

Jeg er ute og reiser, noe jeg gjør veldig ofte og selvfølgelig i jobbsammenheng. Jeg kan dessverre ikke si hva jeg holder på med da jeg har fått munnkurv (den er tatt av for bildet sin skyld :P)

Koffert: Samsonite, weekender: Louis Vuitton, sneakers: Maison Martin Margiela, sweatpants: Jaded London, t-shirt: Acne, skjorte: Gant, skinnjakke: BLKDNM, briller: Ray Ban (Synsam)

 

Ny Tom Ford-favoritt

Neroli Portofino er ikke en ny parfyme fra Tom Ford, men kom ut i 2011. Det betyr ikke at den på noen måte har gått av med pensjon, slik mange muligens kan føle at generelle "motevarer" utover inneværende sesong har gjort. Jeg ble veldig begeistert over denne duften, som ikke er som andre sitrusdufter. Den har noen spennende topptoner av bergamot og mandarin og jeg synes den forandrer seg til å bli bedre og bedre utover dagen - altså en litt mer dagparfyme etter min mening.

Den er ikke av det billigste slaget, men kan være et tips til et lite innslag i hverdagen som oser av luksus og som ikke har samme følelse som andre sitrusdufter kjøpt på tax-free.




De 15 viktigste trendene for høsten

Da er sommerferien offisielt over, og jeg er tilbake - klar for en ny blogg-høst. Med ny sesong, er det naturlig å presentere hva de viktigste trendene for høsten er og jeg merker at dette kommer til å bli en veeeldig interressant sesong. Dette blir sesongen som geek-chic-hipsterne vil frykte, skjeggebartepinnene kommer til å hate og som alle motenerder med fasinasjon for skarpe snitt og skreddersøm vil elske. Fra en tid med eufori av mønstre, farger og blomsterprint overrasket mange av designerne med å komme tilbake til den meste basic fargen av dem alle - nemlig sort. Det er nok garantert noe i garderoben din fra i fjor som du kan bruke denne høsten også, og var du en av dem som ikke kjøpte biker-jakke i fjor, er det enda mulighet for å leve ut bikeren i deg i sort, hvitt, grått, blått, grønt eller orangetoner.

 

Sort og hvitt

Denne kombinasjonen tas videre fra forrige sesong, og den monokrome stilen kan regnes som basen for hele høsten.


Alexander Wang


Givenchy


Lanvin

 

Man-bags

Endelig kan vi også ha et sted å gjøre av mobilen, nøklene og kredittkortene. Det er fullstendig legitimt med en...vi vil ikke kalle det for en veske? Kanskje ikke man-bag heller.. hmmm, hva med en gentlemans pouch?! Aldri før har jeg sett så mange menn på en catwalk med disse "pouchene".

Lanvin


Versace


Phillip Lim


Abstrakte mønstre

Fra alle blomstertrykkene fra forrige sesong, blir det mer abstrakte mønstre å se i høst.

Bottega Veneta


Givenchy



Raf Simon

 

Clean-shaved

En av de store motreaksjonene fra tidligere sesonger er at det ikke var å oppdrive modeller med helskjegg. Dette kan bli en hard nøtt å svelge for alle som har anlagt skjegg.


Balenciaga


Burberry Prorsum


Kris Van Assche

Aksentfarger i blått

Med sort som base, kan man dra på med noen aksentfarger for å gjøre det litt mer interressant. En farge som gikk igjen på visningene var blått, men også andre farger som orange, grønt og fuksia var representert.


Maison Martin Margiela


Dries Van Noten


Christopher Kane

 

Skinny jeans med oversizede jakker

Skinny jeans og store jakker gir en litt annen siluett enn den vi har vært vant til, og kan minne litt om Beatles på 60-tallet.

John Galliano

Louis Vuitton


Saint Laurent

 

Store bagger

Invester i en fet treningsbag og ta den med på tur - den er et rikitg accessoir denne sesongen.


Alexander Wang


Burberry Prorsum


Versace

 

Skjerf

Vi skal ialleflal ikke fryse har designerne bestemt seg for, og takk for det!! Skjerf i alle størrelser og fasonger vris og vendes rundt nakken akkurat slik du har lyst til.


Ami


Lanvin


Paul Smith

 

Bikerjakken

I år som i fjor er bikerjakken en helt riktig jakke å investere i. Den trenger absolutt ikke å være sort, men lek deg for å få en interressant look.


Tom Ford


Saint Laurent


Bottega Veneta


Gucci

 

Polojumper

En god del polojumpere ble observert under moteukene, og er riktig under ethvert antrekk.


Ermenegildo Zegna


Versace


Marc by Marc Jacobs

 

Grønt

Hovedfargen (bortsett fra sort) denne sesongen, er absolutt grønt. Den dominerte catwalken og kommer til å dominere i gatebildet også.


Opening Ceremony


Bottega Veneta


Dior


Oversized frakk, med og uten belte

"Den nye" siluetten er jakker med større avrundede ermer, gjerne raglan. Kan minne veldig om 80-tallet, men med smale bukser blir dette helt riktig.


Louis Vuitton


Haider Ackerman


Lanvin

Bomberjakken

Designerne klarer ikke å legge fra seg sin elsk på den klasssiske bomberjakken, og er et sikkert kjøp om du ønsker en.


Lanvin


McQ Alexander McQueen


Dries Van Noten

 

Skinnbukser

En annen trend jeg observerte på catwalken, var at de fleste designerne hadde med skinnbukser i kolleksjonene sine. Nå er det rom for å ikke bare ha én, men flere i garderoben.


Balmain


Phillip Lim


Gucci

 

Helsort

Vi slutter der vi startet - tilbake til basic. Den mest økonomiske og klassiske trenden av de alle, nemlig helsort. Om du velger helsorte plagg, vil du kunne kombinere i utallige variasjoner og ingen vil kunne si at det du gjør er feil. Sort er et sikkert kort.

 

Alexander Wang


Maison Martin Margiela


Gucci