hits

juli 2013

SpeeDO or speeDON´T?

I dag er jeg i "Speedo"-debatt med Ranveig Bratveit (moteredaktør i FHM) på Ukeslutt hos NRK, og sendes på P1 og P2 en eller annen gang fra 12.30. Debatten er en klassiker hver eneste sommer, og som gode nordmenn har vi lært at vi ikke skal like dette utskjelte plagget. Om vi skulle finne på å like denne trange og noe avslørende tøybiten, har vi lært å bruke ord som harry, tacky og ekkelt, for å overbevise oss selv at det ikke er noe sexy eller tiltalende med dette lille plagget, som hylles i utlandet. Vi hoper oss sammen og går i flokk, som de dyrene vi er, og kjemper mot noe så "viktig" som en liten strandtruse. Tydeligvis er det noe som engasjerer i agurksesongen, og vi velger å bruke tiden på å diskutere hvorvidt man skal få lov til å vise seg fram på offentlige badeplasser i noe annet enn klassiske, nøytrale badeshorts.

Jeg kaster meg gladelig inn i debatten og forsvarer Speedoens rett til å leve...eller det er vel kanskje briefs man snakker om her?! Speedo er tross alt bare et merke, og har både badeshorts, trunks og briefs i "reportuaret"...

Speedo er ikke nødvendigvis en trang, liten nøtteknekker.

Men jeg skal ikke spikke fliser om hva som er hva; jeg skjønner hva folk mener! Speedo har blitt et begrep for denne lille badetrusa, som folk er livredde for. Denne sesongen har både Emporio Armani, Versace, Dirk Bikkenberg, Dolce & Gabbana, John Galliano, Moschino med flere, vist briefs på visningene deres, og de har fått et comeback internasjonalt. Etter OL i London i fjor, skjøt salget av "badetrusene" i været, etter at de olympiske svømmerne Michael Phelps, Ryan Locht og Tom Daley viste seg fram. Plagget har også fått økt popularitet hos menn etter at Daniel Craig kom opp av vannet i et par trunks, da han spilte James Bond i Casino Royale for noen år siden, så det er tydelig at menn liker å sammenligne seg med atletiske, maskuline idealer...her i ulike "speedovarianter". Er ikke rart at de da blir fristet til å teste ut selv, når de ser at dette funker på disse veltrente sexløvene, men mange ganger med noe vrangforestillinger om egen fysikk...

Daniel Craig som James Bond i lyseblå trunks fra La Perla.

Jeg har ikke noe imot denne utviklingen, og en utvikling som naturlig nok går parallellt med interessen for trening og kosthold. Men det betyr ikke at jeg er ukritisk til plagget. Som alle andre plagg, må det passe kropp og person. En trang liten PH (penisholder) er ikke for hvem som helst, og "dessverre" er det ikke de fleste som kler å sprade rundt i dette plagget. Jeg tenker dere skjønner hva jeg mener.... tanken på eldre, feite, svettende briter, marinert i frityrstank i trange små lycratruser på chartertur er ikke det man ønsker å omgi seg med på beachen, og jeg tenker det er logisk at en "speedo" stiller visse krav til fysikk før den slenges på.

Skal ikke skrive en hel avhandling her, for hele fenomenet er en masteroppgave verdig. Poenget mitt med å gå inn i debatten er bare at jeg synes ikke det blir riktig at man skal avskrive "Speedoen", bare for at vi har lært av naboen at det er en dødssynd. Det er det absolutt ikke! Om folk ser fantastiske ut, så la de få lov til å vise seg fram. Ja, det kan godt være kvalmt for mange av oss på beachen, som gjerne skulle ha trent enda mer for å kunne sett såpass bra ut, at men selv kunne "pulled off" en "Speedo", men garantert "sinfully delicious" for enda fler. Jeg sier ganske enkelt "embrace it" og samtidig "leave it" til alle andre som egentlig vet at de ikke har det som skal til for å ikke gjøre "speedoen" til noe harry, tacky og ekkelt! Det finnes speil, så bruk det for det det er verdt. Bare fordi det er stretch i denne lille badetrusa, betyr ikke at du passer den, selv om du skviser deg inn i håp om at den skal ha magiske evner å forvandle deg fra frosk til prins. Det er på en måte ikke slik det fungerer...men ikke fortvil, det finnes andre alternativer, som garantert passer deg mye bedre...og treningsstudioer ;)

 

EMBRACE IT!

 

LEAVE IT!