hits

juni 2014

Ferieidyll i Palma

T-skjorte: Zara, belte: MQ, bukse: Zara, solbriller: Ray Ban

Jeg er for tiden på ferie og har tatt meg fri en hel uke (mye, ikke sant?!) for å samle energi til å jobbe med noen spennende prosjekter resten av sommeren. Så nå tilbringer jeg dagene på beachen og ved bassengkanten i Palma og ser fram til en uke med mye sunn mat, trening og total avslapping. Oppdatering på bloggen vil derfor være litt fraværende, men jeg kommer sterkt tilbake om en liten uke. 

Håper dere alle får en deilig sommer!

Stor hilsen fra Palme de Mallorca, som forøvrig har overgått alle forventninger.

Hvordan velger du riktig solbrille?


Meg og Eve tidligere i år med samme solbriller fra Ray Ban
Når man skal kjøpe en brille, er det viktig å tenke over ansiktsform og personlighet, hva det er man vil signalisere og til hvilken bruk. Det er ikke sikkert at brillens utseende passer ansiktsformen, men mer til personligheten, og da er det greit å vite at det ikke er en regel som sier at du ikke kan ha den brillen. Ens personlighet er veldig viktig, ikke bare ansiktsform. Generelt er det veldig viktig og ikke bare matche fasongen på brillen i forhold til din egen ansiktsform, men gjøre det tvert motsatte. Det hjelper til å balansere ut dine egne ansikstrekk.

Husk på klassikerne! Klassiske rammer er klassiske av en grunn. Det betyr at de har fungert i mange tiår, så ikke vær redd for å prøve en stil bare fordi mange andre allerede går med dem. Det er Du som skal se bra ut i brillen. Det er også mange av merkene som lager limited editions av klassikerne, men med bare små forskjeller. Det kan være akkurat det som utgjør den store forskjellen.

Når du har valgt ut en brille, så er det viktig at den passer deg. Da snakker jeg  ikke om ansiktstrekk, men komforten. De må tilpasses deg og ditt bruk og dette gjør selvsagt brillebutikken for deg.

En av mine favoritter i år - samarbeidsprosjekt mellom Mykita og Damir Doma

 

ANSIKTSFORM 

Om ansiktsform er det enkle regler, som man kan velge å følge, eller ikke.

Den "beste" ansiktformen er den ovale. Den er liksom sett på som "the holy grail" av ansiktsformer. Den har balanserte proporsjoner, som gjør at du kan kle nesten enhver form på brillen, og kan komme unna med alt fra det meste konservative til de meste utrerte.

Om du har en mer firkantig ansiktsform, som vanligvis er ganske jevnt proposjonert i vidde og bredde, kan det være fint å velge en ramme som har litt mer avrunda hjørner, eller noen litt mer ovale, for å myke opp ansiktet og gi en kontrast til ansiktet. Om du har veldig sterke trekk, så kan du tenke "the bigger the better". Har du et litt mindre ansikt, så hold deg til mindre briller.

Et annet ansiktstrekk er det hjerteformede. Det er karakterisert ved en bred panne , høye kinnbein og en smal kjeve. Dette er en litt mer utfordrende ansikstsform, så her må man leke litt for å finne noe som kan passe. En klassisk aviator er en brille som kan passe veldig godt. Vekten på brillen bør helst ligge på undersiden av den, så pass på at det ikke er for mye krims krams på toppen av den. Hvis ikke kan du få et veldig alienaktig utseende, noe som for enkelte igjen kan være kanske kult. Men som regel vil dette virke veldig karikert og ganske komisk.

Har du et rundt ansikt, så trenger du å lete etter noe som gir så mye definisjon som mulig. Prøv å finn en brille som gjør at kinnene dine virker smalere. Her er firkantede briller et veldig bra tips, for det får ansiktet ditt til å bli litt lengre og du lager en illusjon av litt mer markerte kinnbein.

Har du et veldig langt ansikt, så trenger vi å balansere det opp ved å ikke forsterke det med å dra lengden forbi det bredeste partiet av ansiktet ditt. Rund og firkantige briller funker fint, men sørg for at brillen ikke bli for små, som igjen gjør at ansiktet virker enda lengre. Aviators er et veldig fint alternativ, da shapen på brillen fremhever kjeve- og kinnebein.I motebildet akkurat nå, er det heldigvis mye man kan velge. Som jeg har nevnt, er klassikere alltid klassikere av en grunn. Og nå mer enn noen gang, er det det som regjerer. Aviators, Wayfarers, Clubmastere, kraftige innfatninger, gjennomsiktige rammer, turtoise-fargede innfatninger, runde briller, tynne innfatninger og enda er 60-tallet en stor inspirasjon. Du kan finne solbriller som du liker og sette inn vanlige glass og nå er det i tillegg flere og flere som kjøper biller, ikke fordi de har dårlig syn, men bare fordi de forsterker deres eget uttrykk. Det eneste jeg vil si i forhold til trenden akkurat nå og bare et par år tilbake, er at firkantige briller har blitt litt mer avrundet i hjørnene. Så lek med det som er aktuelt og som du føler er riktig for deg, alt etter personlighet og eget bruk.

Mr. Fugelli - du er en jævlig cool dude!!!


Foto: Scanpix / Heiko Junge

Fra Bodø NU
 

Professor Per Fugelli er en mann med verdier flere av oss burde bli inspirert av i denne samfunnsskapte trangen til å være perfekt og ikke vise svakheter. Han mener rett og slett at å gi mer faen er en god oppskrift på et bedre liv og jeg kunne ikke vært mer enig! Her er hans 6 beste råd for å ha det bra:

 

1. Vi setter for store krav til oss selv og våre omgivelser, så store at de aldri kan nås. Dette gjør oss ulykkelige. En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen.

2. Fugelli har lansert begrepet "nokpunktet". Boka med samme navn er et "kampskrift for det ufullstendige mennesket og det rause samfunnet". Her skriver Fugelli at av hensyn til vår egen lykke bør vi si oss fornøyde med "godt nok". Det mener han nesten er revolusjonært i dagens materialistiske og prestasjonspregede samfunn.

3. Slutt å klage! I takt med at Norge er blitt rik på oljepenger, har misnøyen vokst. Klagemuren over alt som er for ille har vokst seg høy på grunn av overfloden og stadig større forventninger om at vi har råd til alt og derfor også har krav på alt, mener Fugelli. Når det viser seg at livet ikke svarer til disse forventingene klager vi.

4. "Her er gleder og sorger" kan man finne i glass og ramme hos eldre mennesker. Det bør trekkes fram igjen av flere generasjoner, mener Fugelli ved å akseptere at livet også består av nederlag og tap, har vi alle muligheter til å ha det bra i Norge i dag.

5. Det gode liv og livskvaliet handler om mye mer enn kroppskontroll. Vi må heller se på hvordan sjelen vår kan få det best mulig. Litt for ofte handler forsettene våre  kun om en person: MEG SELV. Vi glemmer at vi er en del av et fellesskap. Drømmen om at neste år skal bli bedre, handler derfor ikke bare om meg selv, men om hvordan få det bedre ved å danse med menneskene rundt meg, og ha det mer trivelig og spennende sammen med andre. Glede og det å være med i en flokk er to grunnbetingelser for at sjelen skal ha det godt. 

6. Vær deg selv-imperativet kaller på to verdier. Frihet og verdighet. Du må ha makt og mulighet til å bevege deg mot egne mål. Det er frihet. Du må ha selvrespekt og bli sett og godtatt som den du er. Det er verdighet.

 

Hatten av for mr. Fugelli! Han er en veldig kul mann!!!!!!

7 drinker som trender sommerbildet 2014

Jeg har i grunnen aldri vært en stor fan av cocktails. Kanskje har det noe med at de forsvinner raskere enn bartenderen klarer å lage de, så man egentlig ender opp med å vente på bestillingen hele tiden. Derfor tyr jeg litt for ofte til Gin Tonic eller vin og flasker med bobler. Mest av alt fordi jeg ikke liker å stå i kø samtidig som det går raskere enn å få spesiallagde blandinger lagd med silkehansker. 

Fra Sawan tidligere i juni, mens vi varmet opp til årets ELLE-fest. Her med en Lychee Martini.

Men det skal også sies at jeg under den siste tiden har blitt langt "flinkere" til å sette pris på en god drink. Det er nesten for mye spennende som finnes av valgmuligheter, men ofte glemmer man variasjonen når valget først skal tas, og klassikere som "Vodka Battery", Gin Tonic og Mojitos virker å skygge over alternativene. Hva skal man egentlig bestille?

Jeg har snakket med den eminente party- og eventplanleggeren Ronnie Ottem og forhørt meg litt om hva som trender på drinkfronten for gutta. Han kan blant annet fortelle at Agurk Martini er det hotteste i New york om dagen.

-New Yorkerene er helt ville etter agurk og putter den i alt fra vann til brennevin, så er du usikker, kan du bare be om en Gin Tonic med agurk f. eks. Egenkomponerte mojitos er også populært blant de som liker å leke seg, eksempelvis jordbærmojito, vannmelonmojito, mango- og vaniljemojito etc.

Drinkene vi velger sier mye om samtiden, og at vi nå ser drinker med naturlige råvarer, er et direkte resultat av det store fokuset på helse (ironisk nok), men det er også et resultat av tv-serier og filmer slik som Boardwalk Empire og andre tv-serie fra 50-tallet som ruller over skjermen.

- De klassiske dinkene som Manhattan og Dry Martini er "back on track", men få med at en Chili Martini er "HOT" for de tøffeste gutta, sier Ottem. I Italia har man også mange maskuline drinker  - den som er litt jålete, men drukket av mange menn, er aperol. Italienske menn er jo litt jålete, ler Ottem med glimt i øyet. 

 

Pisco Sour4 cl Pisco

2 cl sukkerlake

3 cl sitron

litt angostura bitter

Eggehvite (1/3 av et helt egg)

 

Bland alle ingredienser i en shaker og rist. Hell i isbitene og rist litt mer før du heller i drinken.

 

Chili Martini


 

5 cl vodka

1 cl sukkerlake

0,5 cm av en rød chili

 

Finhakk chilien og ha den i en shaker sammen med vodka, sukkerlake og is.  Rist godt og sil i et cocktailglass. Ser fett ut om du pynter med en hel chili ned i glasset 

 

Agurk Martini
6cl Hendricks gin

3 dråper Noilly Prat

Agurk

 

Ha gin og vermouth i en shaker med is. Rist godt og sil over i et stort avkjøt cocktailglass. Garnér med en skive agurk.

 

Aperol

 

 4 cl aperol

6 cl prosecco

club soda

appelsinskive

 

Fyll is i et stort vinglass, ha i aperol og musserende vin, rør rundt og topp med litt club soda. Superenkelt. Garnér med en halv appelsinskive.

 

Manhattan 3 1/2 cl whiskey eller bourbon

2 1/2 cl rød vermut

1-2 dasher angostura

 

Tilsett angostura rett i et avkjølt cocktalglass. Rør vermut og whiskey  med is som deretter siles i cocktailglasset. Pynt med et rødt cocktailbær.

 

 

Dry Martini
 6 cl dry gin

1 1/2 cl noilly prat

3 dæsjer orange bitters

sitrontwist

 

Avkjøl et martini- eller coupetteglass. Hell ingrediensene i et røreglass med isbiter. Hell over i det avkjøte glasset. Pynt med en sitrontwist.

 

Vanilje- og pasjonsfruktmojito
6 cl hvit rom

0,6 cl limejuice

11 cl pasjonsfruktjuice

1 pasjonsfrukt

Mynteblader

Club Soda

1 dråpe vaniljeekstrakt

1 ss sukker

 

Bland vanileekstrakt, mynteblader og sukker sammen med limejuicen i glasset du skal servere i. Ser veldig kult ut i gamle syltetøyglass.  Fyll på med knust is, rom og juice, rør rundt og topp det med club soda. Bland i en halv psjonsfrukt og pynt med resten av frukten og mynteblader.

Compact Clubbing

                                                                                                                                                                                                      // AnnonseGjennom hele året drømmer jeg meg bort på strender rundt om i verden, og hadde jeg kunnet valgt, hadde jeg bodd på en strand og bare surfet. Det har vært min drøm siden jeg var liten gutt og vokste opp I Bø I Vesterålen med fantastiske strender og et helt merkverdig karibisk grønnskjær i havet. Det er nok ikke det man forventer fra et lite sted i nord, men det er helt magisk. At det var surfemuligheter rett utenfor husdøren min var jeg ikke klar over før i voksen alder, men dragningen har bare fortsatt, og nå kunne jeg tenkt meg å skape et skikkelig beach party på en av strendene ved barndomshjemmet mitt.

Philips kjører nå en kampanje som heter "Compact Clubbing", som lar deg få vise hvor du ønsker din egen klubb/fest, og du kan vinne en sponset gjennomføring av ditt eget Compact Clubbing-bidrag med DJer, lyseffekter , lydanlegg mm. Anledningen er lanseringen av et dritfett anlegg Philips M1X DJ, som er et kombinert miksebord og høyttaleranlegg med svært god lyd. Anlegget er trådløst og kompatibelt med iPhone, iPod og iPad, samt avspilling over Blutetooth. Den er med andre ord perfekt for å flytte festen fra store arenaer til steder man til nå kun har kunnet drømt om. Best av alt så kan DU selv holde festen og stå for fantastisk musikk. 

Gjør som meg  - legg ut et bilde eller en film av det aktuelle stedet du kunne tenkt deg å arrangere ditt eget klubbkonsept på Philips M1X DJ sin hjemmeside. Alle som sender inn bidrag konkurrerer om å bli en av tre finalister. Alle de tre finalistene får hvert sin Philips M1X DJ, samtidig som de får sponset gjennomføring av deres eget Compact Clubbing-bidrag med DJer, lyseffekter, lydanlegg mm. Den av finalistene som skaper mest "noise" på sosiale medier fra gjennomføringen av sitt klubb-konsept, vinner i tillegg en egen fest på et av de mest populære utestedene i hovedstaden. Kult, sant??

 

Sånn vil ditt bidrag se ut - eller, sånn ser iallefall mitt bidrag ut. Slipp kreativiteten fri og skap din egen fest HER 

10 enkle tips som lar deg presentere den beste versjonen av deg selv
Til tross for at mange nok vil motsette seg det, er de aller fleste av oss interessert i hvordan vi tar oss ut og oppleves av andre mennesker. Rart er det sannelig ikke, det ligger tross alt i vår natur å søke en partner og vi tenderer å opptre som flokkdyr i sosiale settinger. Mer oppsiktsvekkende er nok funnene til økonomen Daniel Hamermesh om hvilke goder "pene" mennesker kan nyte. I boken "Beauty Pays - Why attractive people are more successful" påstås det nemlig, etter omfattende analyser, at pene mennesker blant annet er er assosiert med høyere lønninger (gjennomsnittelig 3-4%), får raskere jobb og blir raskere forfremmet. Boken er ikke den eneste av sitt slag, et raskt søk på nettet gir uttallige artikler om hvilke goder som kommer med ved å ha et pent estetisk ytre. 

Men betyr dette at alle bør slenge seg på den strammeste dietten, bruke storparten av livet inne på et treningsstudio for å tvinge frem 6-packen du kan vise frem et par uker i løpet av året, og eventuelt ty til mer drastiske inngrep som botox? Nei! Men det betyr ikke at det ikke finnes måter som lar deg få presentere den beste versjonen av deg selv. Det er viktig å huske på at snarveier sjeldent gir resultatene man ønsker i lengden, men summen av mange små grep som er enkle å følge kan utgjøre en enorm forskjell.

 


 

1. NAPP UØNSKET HÅRVEKST

Nesehår, ørehår eller annet hår som bare popper ut på steder du aldri kunne tro det skulle gå an, er ikke sexy. Ta bort hårene med en pinsett eller nesehårtrimmer (som alle burde anskaffe seg)! Om du gjør dette én gang i uken, er det mer enn nok. Bare husk at brynene ikke må overplukkes - dette ser lite maskulint ut, men rydd gjerne opp hos en profesjonell om du er plaget av kraftig vekst.  Har brynshårene blitt for lange, slik at du begynner å se ut som en tengeserieprofessor, er det også lov å stusse disse!   


2. TREN FØR DU GÅR UT

Før du stikker på byen eller har et annet event du skal på kan du prøve å få sneket inn en liten treningsøkt et par timer i forveien. Ideelt burde du få mikset noe cardio med tyngre vekter som aktiviserer de store muskelgruppene (særlig om du har dårlig tid). Dette vil gjøre at du får mer pump, musklene dine vil holde seg mer definert i flere timer, selvtilliten får en boost og gi huden din en glød.
 


3. TREN OPP HOLDNINGEN DIN

En god holdning vikrer både slankende og definerende på kroppens fasong, og signaliserer også selvtillit. Ideelt skal  tyngepunktet hvile midt på fotbladene, mens magemusklene holder ryggen stabil og strak. En positiv effekt er at magen automatisk blir flatere med en god holdning. I tillegg bør du ikke glemme posisjonen på skuldrene dine, som bør hvile litt tilbake og nedover. En dårlig holdning gjør deg også mer utsatt for skader og ugunstig belastninger som kan føre til skader. Med andre ord, god holdning ser ikke bare bra ut, det fungerer forebyggende mot skader. 

 


4. HOLD EN GOD MUNNYGIENE

Puss tennnene jevnlig med en mildt blekende tannkrem og vær nøye med å bruke tanntråd hver kveld. Sunne og pene tenner blir også ofte assosiert med en sunn livsstil, og er uten tvil et fremtredene trekk man ofte legger merke til svært raskt. Det finnes også en rekke blekesett man kan bruke hjemme, men undersøk alltid med tannlegen om tennene dine tåler blekemiddelet. I tillegg bør du være skeptisk til mange av produktene som blir solgt over nettet, så søk nettet etter andre med erfaring med produktet. Unngå for all del å få Hollywood-tenner som lyser i mørket - moderasjon er nøkkelordet!
 


5. INVESTER I HUDPLEIEPRODUKTER

Ja, det er kjedelig å rense huden morgen og kveld, for så å måtte ta på ulike typer kremer og serumer, men det utgjør faktisk en forskjell! Det føles fryktelig tidkrevende i begynnelsen, men hold ved rutinene! Kommer du deg over kneiken, flyter stegene sømløst gjennom dine daglige morgen- og kveldsrutiner. Resultatet avhenger av hudtype og utgangspunkt, men alt fra sunn hud, mindre porer, og en fresh glød kan være resultatet av å ta vare på huden. Om du er usikker på hvilken hudtype du er og hvilke produkter som passer din hud, bør du ta kontakt med en hudpleier for tips, og hold deg til produktene som blir anbefalt om du ser resultater. Altfor mange bytter produkter før de har fått tid til å fungere, og skaper med det ubalanse i huden. Husk å bruk en dagkrem med SPF, så ikke huden din eldes hurtigere enn den trenger.

 


6. MATCH HÅRET OG SKJEGGET DITT MED ANSIKTSFORMEN DIN

Fasongen på skjegget eller hårklippen din kan utgjøre signifikante forskjeller på utseende ditt og hvordan folk oppfatter deg på. Ta alltid stolthet i "groomingen" din. Det betyr å vedlikholde sunt hår med jevnlige klipp, finne en frisyre som faktisk kler deg, skifte barberblad ofte, investere i gode barberprodukter og sørge for at skjegget ditt har skarpe, definerte kanter. 


7.  DYRK EN KLASSISK GARDEROBE

Det er 2 grunner til at tidsløse plagg er ryggraden i enhver manns garderobe: 1) Ved å sette sammen dine baseplagg, bestående av en marineblå dress eller blazer,  hvite skjorter, mørkeblå denim, gode t-skjorter, nøytrale cardigans, og en trench du kan bruke i enhver anledning, blir man oppfattet som uanstrengt, stilfull og elegant, og 2) Å legge til trendy elementer til et ellers klassisk antrekk oppdaterer looken automatisk, uten at du trenger å bruke drøssevis av penger på utallige plagg.   


8.  BRUK KLÆR SOM PASSER DEG

Du kan bruke så mye penger du bare vil på dyre designerklær og flotte dresser, men om de ikke passer deg, vil det bare se ut som om du har masse penger, men dårlig stil. Svært mange går i fellen av å velge klær som heller mot "litt for stort" fremfor mer kroppsnære snitt og størrelser. Dessuten kan faktisk mer kroppsnære plagg være langt mer flatterende enn store telt som holder myggen ute, så ikke styr automatisk unna slim-fit plagg bare fordi du har et par kilo for mye. Prøv alltid plaggene på - Selv om du som regel bruker t-skjorter i L, kan størrelsen på ulike merker variere enormt, og det kan være at du enten må opp eller ned en størrelse for best mulige fit. 

 


9. SMIL MER

Det er ikke noe tilbehør som er bedre enn et smil. I tillegg til å bli oppfattet som positiv og hyggelig, smitter du også omgivelsene dine med god energi og humør. 

 


10. SPIS OG DRIKK "RIKTIG"

Å være dedikert til å spise og drikke sunt, kan gi enorme helsemessige fordeler, det er vi alle klar over, men det å faktisk gjøre det er av og til vanskeligere enn tanken bak. En sunn livsstil vil gi overskudd til jobb og privatliv og har utseendemessige fordeler slik som bedre hud, mindre kroppsfett og bedre hår og negler. Dersom du gjerne ønsker å spise bedre, men ikke helt klarer å holde deg til en fullstendig utrensing av kjøleskapet, kan det være en god idé å foreta endringen gradvis. Bytt ut en usunn matvane med en sunn i uken eller annenhver uke, og vær flink på å rose deg selv. Det er lov å få tilbakeslag, men ikke la det ødelegge alt du har jobbet med. Begynn dagen etter med friske ark. Livet er et marathon, ikke en sprint.

  

 

 

Samarbeid med Toms og ELLE

 

 

 I den siste tiden har jeg jobbet med et spennende og eksklusivt prosjekt i samarbeid med TOMS Norge og motemagasinet ELLE og 3 av Norges hotteste modeller; MODELS GIVING BACK!

Modellene har blitt stylet av meg og Petra Middelthon med hvert sitt eksklusive par TOMS sko. En del av inntektene fra hvert par TOMS som selges går til en lokal veldedighet valgt av modellen (bare 500 par av hver skomodell vil bli solgt i Norge):

 

 

 

Siri Tollerød4Africa - 4Africa ble etablert i 2011 av tre norske kvinner. I 4Africa-huset I Uganda produseres vakre produkter du blir stolt av å bære. Hvert unike smykke, klesplagg og veske er håndlaget med et særpreget afrikansk-skandinavisk design. Inntektene gir nærmere 50 fattige/HIV-positive kvinner verdigheten av å skape et levebrød for seg og familien sin. 4Africa vil gi kvinnene respekt, støtte og kunnskap. Ærlig arbeid bør være en menneskerett.

 
Aleksandra Ørbeck-NilsenNanofasa - Nanofasa Conservation Project er et prosjekt som støtter opp om bevaringen av øko-systemet og verdens eldste stammekultur på en bærekraftig måte. Jeg synes at kultur og natur er fargene i verden, og mangel på dem vil gjøre at vi mister vårt opprinnelige fokus, som handler om å forstå at vi er en liten del av noe stort og at vi sitter på mye ansvar.

 

 

Erjona AlaStiftelsen Organdonasjon - Mange har reddet livet ? eller fått et helt nytt liv takket være organdonasjon. Dessverre er det ikke nok organer til alle som trenger det. I dag står over 300 nordmenn på venteliste. I Stiftelsen Organdonasjon jobber vi for at alle som trenger det, skal få et nytt organ. Jo flere som sier ja, jo flere liv kan reddes. Vårt budskap er enkelt: Fyll ut donorkort og snakk med dine pårørende!

 

 

 

For hvert par som selges, vil TOMS Norge donere 100 kroner til valgt veldedighet og hver av våre forhandlere vil matche den donasjonen! Det er totalt 200,- per par, og hele 100.000, - som blir donert til hver veldedighet!

I tillegg er TOMS er et One for One selskap. De 1500 parene TOMS sko skal selges in forbindelse med ELLE/Models Giving Back prosjektet, vil også generere 1500 par sko til barn i nød.

Sjekk ut mer om saken i dette nummeret av ELLE! ELLE nr. 7 er i butikkhyller over hele landet fra mandag 16. juni.

Shady business - de 55 hotteste solbrillene akkurat nå
Solbriller er muligens sommerens aller viktigste tilbehør, og kan se like bra ut til dress som badetøy. Men, solbriller utfører ikke bare en rent estetisk rolle - solbrillene beskytter også øynene mot skadelige UV-stråler. Jeg har fått flere henvendelser om hva som egentlig er årets solbrilletrend, og jeg forstår godt hvorfor mange er forvirret.

Hvor det tidligere har vært klare tegn på en modell som har gått igjen hos flere motehus, har det vært vanskelig å peke ut en distinktiv trend. Årets trend er nemlig ikke en modell, men nettopp at man i år ikke trenger å lete etter en trendy modell eller solbrilletype. Etter min mening har de seneste årenes motehysteri fått en etterlengtet motreaksjon, og mange tidligere moteguruer har i det stille begynt å bryte ut fra trendbildet. Jeg synes motreaksjonen har vært befriende å se - det er på tide å hylle individualistiske uttrykk i langt større grad enn hva som har blitt gjort. 

Med andre ord synes jeg du skal føle deg fri til å velge det solbrilleparet du liker best, men mitt råd er å ta hensyn til ansiktsformen din når du velger solbriller. Når det gjelder briller og solbriller er det ikke slik at alt kler alle - for eksempel vil runde ansiktsformer ofte se best ut med innfatninger med skarpere kanter som eksempelvis modellen Wayfares. Resultatet av å velge en passende innfatning til et rundt ansikt er at ansiktet kan virke lengre og smalere, og gi deg et mer dynamisk uttrykk. I motsatt ende vil rundere innfatninger som den klassiske modellen "pilot" passe godt til firkantede ansiktsformer og myke opp ansiktet. Selv om slike tommelfinger-regler er gode å ha i bakhodet, trenger du ikke å begynne å pugge regler for å finne frem. Det enkleste er ganske enkelt å faktisk prøve paret på og spørre noen om hva de synes om formen og størrelsen til ansiktet ditt. 

 

Kvalitet og pris - er det en forskjell?

Det er lett å la seg villede av de enorme prisforskjellene - i dag får man tak i solbriller til under hundrelappen til dyre solbriller fra motehus til mange tusen kroner. Med så stor forskjell skulle man tro at det er stor forskjell i kvalitet på beskyttelsesgraden, men slik er det altså ikke. Så lenge solbrillen er CE-godkjent, er beskyttelsesgraden stor.  Prisforskjellen ligger oftest i materialebruk og design. For eksempel vil dyrere solbriller oftest ha brukt støpeteknikk for feste av logo og løse deler i innfatningen, mens billigere solbriller tyr til lim som er langt billigere og mindre tidkrevende. Med andre ord er det ofte forskjell i kvalitet og hvorvidt solbrillen vil overleve en sommer med mye bruk, men dersom du primært bruker solbriller for å beskytte mot UV-stråler kan du trygt velge solbriller fra eksempelvis kjedehusene. 

 

Med andre ord trenger du ikke å bla opp tusenlappene for å beskytte øynene og se fresh ut. Men før du drar kortet kan det være en god idé å ta en titt på loftet og lete etter dine foreldre eller besteforeldres solbriller - vintage solbriller kan være langt stiligere enn det meste du kan finne i butikkene. Og ikke bare er det gratis, det er unikt. 

Jeg har samlet de 55 desidert hotteste solbrillene for sesongen i helt tilfeldig rekkefølge, og håper det kan inspirere til å finne noen vintage solbriller fra et gammelt loft, eller rett og slett til et nytt kjøp som du kan være fornøyd med. Min personlige favoritt er nummer 55 fra Salt. 

1. Moncler "MC503"

2. Cutler & Gross

3. Moncler "Gaspard"

4. Frank Walton "Harper"

5. Mykita / Damir Doma

6. Valentino "Rockstud"

7. Frank Walton "Watson"

8. Saint Laurent "Classic 2"

9. Cutler & Gross

10. Persol "PO3047S"

11. Retro Super Future "Gaugardo Fantom"

12. Kris Van Assche

13. Chrome Hearts

14. Dries Van Noten by Linda Farrow Gallery

15. Mykita

16. Cutler & Gross "Humble Potato"


17. Randolph "P3"

18 . Quay "Odin"

19. Persol "po0649"

20. Masunuaga

21. Randolph "Aviator II"

22. Cutler & Gross

23. Linda Farrow "pewter rimmed aviator sunglasses"

24. Alexander McQueen


25. Randolph "Concorde flash lens collection"

26. Mykita / Damir Doma


27. Marc by Marc Jacobs "mirrored aviator"

28. Thom Browne

29. Rigards

30. Thom Browne "Panamá"


31. Dries van Noten by Linda Farrow Gallery

32. Saint Laurent

33. Super Retro Future "Panamá Matte Crystal"34. Ray Ban Original Wayfarer "Ice Pop"

35. Oliver Peoples "OP4"

36. Persol "po3055s" i farge tabacco virginia

37. Louis Vuitton

38. Little T "old school tort"

39. Super Retro Future

40. Gucci

41. AM Eyewear "Capt Jonny black demi" 

42. Ray Ban "Clubmaster folding"
43. Super Retro Future "Panamá Edgar"

44. Ray Ban "Aviator Flat Metal"

45. Oliver Peoples "Afton Sun"

46. Persol "po3047s" i farge borwn striped green

47. Super Retro Future "Classic Crystal"

48. Quay "Bobby"

49. AM Eyewear "Shanthani"


50. Linda Farrow "Linda Farrow 71"


51. Frency & Mercury "Pocket Piece"


52. Tom For "James Bond"


53. Saint Laurent


54. Rigards


55. Salt
 

Er beachbagen klar?

I dag var min første ordentlige dag på beachen for sesongen og i år som i fjor (og året før der osv.) fant jeg ut at det var betydelige mangler i strandbagen. Selv om dagen har vært særdeles bra med kompiser, engangsgrill og litt dårlig lyd strømmende ut av telefonen min, fant jeg ut at NÅ trenger jeg å skaffe meg ordentlig utstyr for å gjøre strandopplevelsen til en "class-act". Jeg har funnet fram noen av de kuleste piecene for å ha i beachbagen, sånn at alt vil gå som en drøm. Ingen mer dårlig lyd ut av en sliten telefon, mulig dårlige dekningsforhold ved streaming av musikk, stresse til nærmeste søndagsåpne butikk for å finne en engangsgrill eller altfor små håndklær som knapt rekker rundt "lillemann" om behovet for å skifte foran skuelystne strandhvaler skulle melde seg. Nå vil jeg være klar, og med stil!

 

 

1. Beach-bag fra Wooyoungmi, 181.25 Euro

2. Hatt fra Mr. Kim, 190 $

3. Fuego Portable gas grill, 149.99 $

4. Solbriller fra Salt, 415 $

5. Solkrem fra Anthony, 15.64 GBP

6. Geneva XS med DAB+ og Bluetooth og WIMP som streaming (og offline), 1995,-

7. Badeshorts fra Park and Ronen, 120 $

8. Sko fra Toms, 54 $

9. Badehåndkle fra Pendleton, 35 Euro

Et parfyme-funn

 

Den siste uken har jeg oppholdt meg i Roma rett og slett av den enkle grunn; for å nyte livet. Jeg har testet ut karbohydrater i form av pasta og pizza, vært turist og forholdt meg på et aktivt latskapsnivå med en god dose "shopping-prosecco" innabords. Derfor har ikke bloggen vært oppdatert med påtrengende outfit-bilder foran Collosseum, eller i trange bakgater i håp om at noen av dere faktisk skulle tro jeg bodde der. Det gjør jeg nemlig ikke, og selv om "turist" visstnok er et skjellsord, er det akkurat det jeg har vært; TURIST.

Men som en god turist, bare med litt flere smaksløker i bagasjen, ramlet jeg over et svært luxuriøst parfymenavn; Rheyms, på den kjente herremotebutikken Degli Effetti. Jeg ble litt satt ut av dens egenskaper, da de fleste parfymer man kjøper på taxfreen lukter relativt likt og etter min mening ofte har et drag over seg som gjør at en lukter...tja, litt taxfree. Det er ingenting galt med det - jeg har absolutt mine billige øyeblikk jeg også, he he, men når jeg får velge på øverste hylle, er det lukter som denne fra Rheyms som jeg vil ha. 

Jeg kan ikke forklare denne kombinasjonen mellom Amber & Vanille, for den var noe jeg aldri hadde kjent før, og jeg ELSKER gode dufter. Men om noen kommer over denne flasken (som forøvrig ikke var spesiellt billig), bør den testes ut. 

En satans go' mårra!

I dag var jeg så heldig å finne bilen med knust rute i garasjen. Innbruddstyven(e) må ha vært desperate - Ved siden av min "sjarmerende" og "godt brukte" Toyota Corolla fra 1985 står det en langt mer verdifull Mercedes, og like ved en rød Porsche Boxster (som jeg i lang tid innbilte meg tilhørte ei frisk dame på noenogseksti som rocket skinnjakker og tights mens hu kjørte etter gutta. Det viste seg å være feil: var så klart en eldre herremann som kjørte etter gutta).


Dagen har gått med på å fylle ut anmeldelse, forsikringsarbeid og annet digg merarbeid, i tillegg til forberedelser til jobber de neste dagene. Beklager fraværet, men jeg lover mer innhold på bloggen så snart ting roer seg.