hits

mai 2015

Rynkefri på to minutter?

Mange har kanskje sett denne videoen på Youtube, som fjerner rynker på få minutter. Imponerende ja, men egen erfaring tilsier noe HELT annet.Etter flere anbefalinger og en mulighet for å tjene "store penger", bestemte jeg meg for å teste ut et produkt som visstnok skal ta verden med storm (blir nok uten mitt navn). Merket heter Jeunesse og jeg hadde sett et videoklipp på Facebook om dette, som spredde seg som lus i en barnehage. Jeg trodde det var bare tull inntil noen svært særiøse aktører sa dette var en stor mulighet og de hadde ikke annet enn store ord å bruke om dette. Mannen bak, Dr. Vincent Giampapa, hadde vunnet en Nobelpris for sin stamcelleforskning, og produktene skulle visstnok inneholde stamceller som gjenoppbygger hudceller i et meget takknemmelig tempo, og dermed også skape en rynkefri verden for enhver som vil bruke pengene sine på dette. Det var iallefall slik jeg hadde fått presentert dette.

Produktene kom fram og jeg kunne ikke vente med å få testet dette ut på vennene mine, og jeg tenkte dette kanskje kunne bidra til å gjøre jobben min som makeupartist også til en større opplevelse for mine klienter. Jeg startet med å teste ut "kronjuvelen" til Jeunesse, "instantly Ageless", som på youtube-videoen lovet at den skulle ta bort alle rynker på få minutter. Vi ventet og ventet og gjorde som på forpakningen, men ingenting skjedde. Jeg prøvde på meg selv, og på enda flere, og jeg innbilte meg at noe skjedde, inntil jeg skjønte at det var bare ønsketenkning. Jeg hadde virkelig lyst til at dette skulle funke, men i den grad det funket, gikk effekten raskt over i takt med mimikken i ansiktet på testpersonene.

Etter samtaler med andre, var det erfart mange ulike teknikker på påføring, før, under eller etterpå, med eller uten krem, med eller uten makeup, mengde, ulike blåseteknikker og jeg vet ikke hva. Skulle det være SÅ komplisert å få dette til å funke? Dette stemte ikke i mitt hode. 

Disse små tubene lover at du bare sitter igjen med en rynke å sitte på, men den holder ikke mål utfra egen erfaring.


Jeg hadde kjøpt andre produkter fra samme merke (selvsagt er det mange produkter i samme gate man MÅ bruke penger på...), for å teste ut, og jeg tror aldri jeg har hatt så mange samtaler og ulike personer som jeg  har testet et produkt på. Jeg ville være sikker om jeg plutselig skulle  bli forhandler, for det siste jeg vil er å lure mennesker (bare det å bli forhandler, altså innenfor network marketing, er noe som får meg til å kaldsvette. Eneste selskap jeg har erfart som har kvalitet å by på er DoTerra, som har fantastiske og rene produkter),

Men til tross for all testingen nå i over en mnd, med serumer, ansiktsmasker, dagkremer, nattkremer og den "berømte" og hurtigvirkende rynkefjerneren kan jeg ikke annet enn å si at jeg er svært skuffet over produktene. De ser billige ut, og lukten og følelsen av f.eks. dagkremen, kjennes ut som Spenol blandet med kunstig bringebærduft (duften er nok ikke bringebær, men en søt, svak kunstig eim av noe var det). Ikke spesielt behagelig. Kanskje noe for Pappahjerte?! Jeg ble nødt å sjekke hver eneste ingrediens (og den listen var lang som et vondt år).

Jeg fant endel silikoner og alkoholer, som blant annet brukes for å få kremer til og kjennes glatt og behagelig mot huden, og for å hjelpe andre virkestoffer, men ikke nødvendigvis særlig pleiende. Jeg fant ikke noe som var annerledes her enn hos vanlige produkter du kan kjøpe i dagligvaren, annet enn noen ingredienser fra alger og vannmelon. Sikkert bra det, men alt i alt fikk jeg følelsen av et svært kunstig og ikke spesielt bra produkt. Og gjett hva; det er ingen stamceller i denne kremen! Nå lover ikke Jeunesse at det er stamceller i kremene, men det er svært forvirrende at de bruker Giampapas Nobelspris for å underbygge produktet.

Jeg skriver dette fordi jeg blir litt irritert over måten disse produktene presenteres på, og jeg føler de bruker Dr. Vincent Giampapas Nobelpris til å melke forbrukeres håp om et yngre selv. Etter et lite stykke liv i denne bransjen, vet jeg at det er er mange andre produkter som faktisk gjør det de skal og behandler alt etter hvilken hudtype du har, og det gis det lite rom for her.

Om du ønsker å få hjelp til huden din, og er usikker på hva du skal gjøre, så anbefaler jeg og heller bruke pengene dine på bare 1 time hos en dyktig hudterapeut. Der får du en profesjonell vurdering av DIN hud, og eventuell oppfølging om du skulle ønske. Da får du også den kunnskapen du behøver for å ta gode nok avgjørelser for deg selv. Jakten på en rynkefri tilværelse er i seg selv ganske tullete, og jeg ser heller at man skifter fokuset til en sunn livsstil (hvordan man nå velger å definere det). Et produkt som lukter såpass kunstig og føles som en hvilken som helst annen krem, er nok mest sannsynlig såpass kunstig og virker ikke særlig revolusjonerende for meg. Særlig ikke når jeg har sett virkningen på meg selv og andre i over en måneds tid. 

Gikk til innkjøp av disse Aesop-produktene etter å ha testet Jeaunesse

I all irritasjon, valgte jeg å kjøpe produkter fra Aesop som jeg har hatt lyst på i lang tid. Disse produktene er helt naturlige, gir fantastisk glød, og lukter som om noen har puttet himmelen i en flaske. DET angrer jeg ikke på, og sammenlignet med "Spenolen" fra Jeaunesse, virker det fullstendig ulogisk å kjøpe dyre kunstige produkter, når man like gjerne kan kjøpe helt natrulige  produkter som får selv den minst troende til å bli religiøs.

 

Akkurat nå er jeg herI det siste har ikke livet vært så lett. Året har vært fyllt av så mange inntrykk det ikke har vært så enkelt å bearbeide, og jeg fatter ikke hvordan alle dere der ute klarer å motta så mange signaler fra alle kanter. Mediene surrer med alle de beste løsningene for ALT, ikke for å gjøre livet DITT perfekt, men for å tjene penger på klikkene vi gir for å tro at det kan hjelpe oss til å gjøre livet bedre.  Enten klarer dere det ved å bare dra på et smil når dere trenger en rustning, eller så gir dere faktisk faen, og det beundrer jeg dere for.

Jeg tror hele tiden at jeg klarer å gi faen i alt som skjer rundt meg, men det påvirker meg mer enn jeg vil innrømme, og den rustfrie rustningen jeg trodde jeg hadde fått tak i, er klar for å sendes til reklamasjon. I tillegg har et forhold gått mot slutten, noe som selvsagt også gjør at jeg helst bare vil krype under dyna og bli der til alle tårer ligger igjen som tørre saltflekker. Slik er det dessverre ikke, men jeg ligger nå her..og håper på et eller annet som jeg ikke vet hva er.

Plutselig kjenner jeg meg som en boks full av tabuer. Ikke vil jeg si noe som kan gjøre meg til et offer, for det vil man ikke være (eller var det slik at man ikke vil være det fordi det oppleves svakt?), ikke vil jeg si at jeg har det vondt, for det vil man ikke bli plaget med i disse happy-glossy-perfect-lifes-days, og ikke vil jeg si at jeg faktisk føler meg skikkelig ensom, for det gjør meg stakkarslig, og ensom er man da ikke når man er 35 år, har mange venner og lever et "forrykende" liv?!

Men ensomheten er dessverre et faktum akkurat nå. Jeg vet at ingenting er konstant og at man selv er ansvarlig for ens egen lykke/skjebne, men bare akkurat nå...akkurat nå har jeg det som veldig mange andre, men som få prater om. Det er vanskelig å beskrive, når jeg ironisk nok er så heldig å ha så mange fine mennesker rundt meg (og ekstremt mange "venner"  på Facebook), men det er en tomhet inni meg som gjør meg veldig trist. Den har nok vært der lengre enn jeg har turt å føle på, for det er så enkelt å bare dra på et smil og "fake" det, men jeg har ikke lyst til det lengre, like lite som jeg har lyst til å borre meg ned i en hule jeg ikke vet utgangen til.

 Jeg så ei dame på Ted Talks som sa "don´t fake it till you make it, fake it till you become it", men jeg er lei av å late som. Noen ganger må det være lov å være ærlig og si det som det er, ærlighet skal man liksom verdsette. Kanskje noen synes det er ubehagelig, og av natur ønsker jeg ikke å plage noen, men for andre kan det være godt å vite at de ikke er alene. Det er vondt å være ensom, men av og til en velsignelse for å kjenne på hvor sterk man faktisk er og hvor ansvarlig man er for sin egen lykke. Igjen, heldigvis er ingenting i livet konstant, og jeg kommer ikke til å være ensom for alltid. Det er bare akkurat nå, og det er vel her vi sier vi skal leve; akkurat nå?

Helårskroppen

//annonse
Treningsklærne mine er fra 2XU og skoene fra Adidas Super Boost

Det er så ekstremt mye fokus på at alt skal være så perfekt til enhver tid at jeg merker jeg ikke klarer å  henge med i svingene selv alltid. Jeg prøver å løsrive meg fra nedtellingen "alle" holder på med med fokuset på "sommerkroppen 2015", men det slåes jo opp i alle media kontinuerlig på en måte som man skulle tro man bare var en kropp og ikke noe mer. 

Optimal Trening, der jeg trener med Tommy André Lande, står det skrevet, streb etter framgang IKKE perfeksjon, og det gjør senteret så utrolig deilig å trene på. Fokuset ligger på riktig sted, med teknikk og gradvis forbedring av en sunn helse og sterkere kropp. Selv om jeg selvsagt ønsker en flott kropp, er risikoen med et for stort fokus på dette, å ende opp med at jeg aldri vil bli helt fornøyd. Dette er skummelt og ikke veldig heldig, for denne kroppen har et hode som også skal henge med når den forfaller slik biologien vår er lagd. Heldigvis har jeg gode venner med et litt annet fokus enn svulmende pecs og biceps, så mitt personlige miljø handler om så mye, mye mer og som nærer hele meg. Men det var dette med påvirkning utad og å sammenligne seg med andre...

Vi er så mye mer enn kropp, og kropp er så mye mer enn sex, uansett årstid, men vi må gjerne ha et fokus på sunn helse. Det er viktig for meg, og det er viktig for meg uansett årstid. Når jeg snakker om sunn helse legger jeg gjerne på et par flasker rødvin, en burger og litt ekstra kroppsfett der mange helst vil være vandrende, over-retusjerte reklameplakater for et steinhuggeri fra Hollywood. For det er vel det vi vil ha, kropper som hugd ut av stein?! Jeg sier ja takk til en flott kropp, men fremgangen og de små tingene  man gjør for seg selv er viktig å ikke neglisjere. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn å ligge i en sykeseng når jeg blir gammel og tenke på alt det jeg skulle gjort, venner jeg skulle vært der for og alt det gode livet kunne bydd på, om jeg ikke var besatt av å få en pen sommerkropp.

Lev, nyt, drikk og kos deg, og gjør det du kan for å holde hele deg i topp form hele året! Det er bra nok!