hits

april 2015

Meg + 2XU = WTF

//annonse

Klærne er fra 2xu og skoene er Adidas Boost


Da har noe helt utenkelig skjedd - jeg har blitt ambassadør for sportsmerket 2xu! Da jeg var sengeliggende for noen år siden og trodde jeg aldri kom til å komme meg på beina igjen, var bare det å komme seg til et treningsstudio ren utopi. Men nå står jeg plutselig her som en talsperson for et av de mest tekniske merkene på markedet. DET er fett!!! Nå skal jeg fortsette å bygge kroppen min opp på en sunn og balansert måte sammen med Tommy André Lande. Han er en strålende motivator for meg og får meg opp selv når livet rundt kan være altfor stressende. Ha en strålende søndag folkens og husk at ALT er mulig, bare du har troen!

 
 

Hva trenger du?Hver eneste dag blir jeg pakket med informasjon om hva jeg trenger,  hva jeg må og bør gjøre for å bli en del av den pakka som ekspertene mener er riktig, tydeligvis for å overleve i dag. Daglig resirkuleres hår- og klestips, som ikke engang er tips, men mer formulert som lover og regler i et veldig ekskluderende motediktatur. Hva skjer om jeg ikke følger disse rådene? Vil jeg bli straffet med svulst på hjernen og falle om, om jeg ikke kjøper en av de "seks BESTE poloskjortene akkurat nå"? Vil jeg få enda mer magefett og bli ekskludert fra de beste strendene i byen eller kanskje jeg utvikler analsvikt fra all den driten som serveres til daglig i alle medier?

Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt så mange av de rådene som serveres, og jeg har verken svulst på hjernen eller analsvikt. Jeg er derimot dritt lei av å lese om hva som er best, hva man MÅ gjøre og i tillegg få servert kliss like bilder fra bloggere og instagrammere som har funnet koden på hvordan tilfredstille flest  mulig mennesker og få flest mulig likes.

Jeg er overstuímulert av unyttige inntrykk, og må innrømme at jeg blir mer og mer utmattet av å bli matet med materiale som jeg mener er svært fordummende og skadelig. Ikke at jeg er "den smarteste kniven i skuffen", som en Paradise Hotel-deltager sa så vakkert. Ei er jeg heller noen ekspert som kan komme med analyser på  skadevirkningene av dette. Men om en har evnen til å legge to pluss to sammen, noe jeg heldigvis enda klarer, er det ikke vanskelig å se hvordan dette preger den psykiske helsen til ungdommer de jour. Presset som legges på oss alle gir oss hverken tid eller rom til å reflektere over at det er greit å bare være, uten det siste nye (som allikevel vil bli måttet skiftet ut sesongen etter, om du er en ortodoks motefølger).

Dette er ikke nok et innlegg om angst og depresjoner, det tror jeg vi skjønner at vi har altfor mye av, i takt med altfor mye stimuli om å presentere seg som "den beste utgaven av seg selv". Det er heller en fasinasjon av hvor lite folk med makt i motebransjen legger opp til at det er greit å bare eksistere som medmenneske, uten å ha valgt en av de 6 beste blondekjolene for sesongen. Jeg vet med meg selv at jeg hadde det så mye bedre før, da jeg ikke ble påvirket av å være så jævla riktig - men heldigvis har jeg kommet til et punkt i livet mitt der jeg ikke bryr meg lengre. Men det jeg bryr meg om og faktisk trenger, handler ikke om de beste hudkremene, om slipset et for langt opp fra beltet eller om jeg gikk en dag for lenge uten å barbere meg. Det får bare verden tåle, så lenge jeg har det fint. Og fint har jeg det når jeg opplever at jeg har gode, ekte venner som jeg kan dele gode opplevelser med, en fin familie og et trygt og deilig hjem. Takknemmelighet er det vel også det heter.

Det er ikke flertallet som bestemmer hva du trenger, det klarer du fint å finne ut av selv. Og ikke minst så tenker jeg at om du lærer deg å akseptere andre som de er, vil det ettehvert bli lettere for andre å kjenne at de er mer enn nok i seg selv uten å måtte ta på seg en rustning før de møtte hverdagen.