hits

april 2014

Vårens mest behagelige trend

Gladsak til alle menn som vil ha på seg behagelige bukser men som fremdeles vil se freshe ut: Joggebuksen er en av de største trendene vår og sommer 2014. Plagget som tidligere har vært sofasliteres aller beste venn, men mindre sosialt akseptert å vise seg i offtentligheten med, har vært en av mine favoritter i lang tid. Derfor er det litt ekstra deilig å se at flere av de største motehusene har tatt joggebuksen inn i varmen, og at joggebuksen endelig er sterkt i motebildet etter å ha dukket pragmatisk opp de seneste årene. Sweatpants: Blood Brother, sko: Religion, singlet: ODD, denim-skjorte: Emmett, solbriller: Moscot

Før du løper ut og kjøper en joggebukse i sportsbutikken bør det sies at joggebuksen bør sitte godt, være tatt inn rundt anklene og ha freshe detaljer som lommer med glidelås. Med andre ord bør joggebuksen se annerledes ut enn den typiske Nike-joggebuksen de aller fleste allerede har i skapet. Det beste med joggebuksen er at den er ekstremt allsidig og kan kombineres med det meste, men et tips for de som er litt usikre kan være å kjøre lag på lag på overkroppen (som for eksempel en t-skjorte med rund hals, åpen avslappet skjorte og en vårjakke). Hva som passer best avhenger selvfølgelig av joggebuksen du ender opp med å gå i. 
 

Fra venstre:

H&M Sweatpants: 245,-//3.1 Phillip Lim Shorts and Pants Combo: 1170,-//Acne Fred Grey Melange Sweat Pants: 1300,-

 

 

 

 

TV-skjermens best kledde menn

Her kommer endelig en god unnskyldning for å kunne slenge seg i sofaen og se en TV-serie. Det er mye inspirasjon å hente fra TV-skjermen for tiden, men hvem er best kledd? 

Don Draper (Jon Hamm), "Mad Men"


Mad Men tok moteverden med storm da den først dukket opp på skjermen i 2007, og har hatt stor innflytelse for hvordan motebildet har sett ut siden. Don Draper er klassisk, maskulin og uanstrengt. Mange har prøvd å kopiere stilen, men få har lykkes. Det finnes bare en Don Draper, og det er karakteren bak dressen som gjør han til en av TV-skjermens best kledde menn. 

Harvey Specter (Gabriel Macht), "Suits"


En av TV-skjermens beste TV-serier byr også på fantastiske dresser. Harvey Specter spiller en senior-partner i et advokatfirma i New York, og klesstilen matcher karakteren. Sterkere farger, markerte pinstripes, vesten, og dressjakkens brede slag (som gir illusjonen av bredere skuldre) signaliserer makt og er alltid gjennomført. 

The Doctor (Matt Smith), "Doctor Who"Den eksentriske stilen til The Doctor har gjort karakteren til en stilikon i Storbritannia. Etter at The Doctor proklamerte at "Bowties are cool", økte Topman i Storbritannia salget av sløyfer med 94%. Få den tidløse stilen med en tweed-jakke og sløyfe, og lek deg med fargebruken for en moderne oppdatering. 

Eric Northman (Alexander Skarsgård), "True Blood" 


Ved siden av å selge drugs og selvfølgelig å spise mennesker, er Eric Northman TV-skjermens best kledde badass. Skinnjakkene sitter som støpt, og joggedressene hadde gjort selv Missy Elliot sjalu. Når han så klart klarer å beholde skjorta på, vel og merke. 

Rylan Givens (Timothy Olyphant), "Justified"

Rylan Givens er en av TV-skjermens barskeste karakterer, og klesstilen er om mulig like rå. En av vårens trender er å hente inspirasjon fra western og denim. Hent inspirasjon av Rylan Givens og legg spesielt merke til de flettede skinnbeltene og skjortene! 

Neal Caffrey (Matt Bomer), "White Collar"


Neal Caffrey er TV-skjermens dapper og pretty boy. Lurendreieren med hatten har lurt seg inn på de fleste jenters drømmelister ved hjelp av skreddersydde dresser og øye for detaljer. 


Blast from the past: Will Smith (Will Smith), "Fresh Prince of Bel Air"


Will Smith i Fresh Prince of Bel Air er definisjonen på streetstyle, og er selv 24 år etter siste episode ble sendt fremdeles en inspirasjonskilde for mange. Klassiker! 

Bli med og hjelp!

I dag kan du være en del av noe som betyr hele livet for veldig mange barn. Mer enn 22 millioner barn er nå på flukt på grunn av krig - et tall som blir stadig større på grunn av krigen i Syria. Flyktninghjelpen møter  hver eneste dag barn som har opplevd grusomheter som er vanskelig å begripe og som ingen barn burde oppleve. De forteller om barn som har sett sine venner bli halshugd, familiemedlemmer som har blitt skutt under flukt, men forteller også om barn som har et håp om fremtiden. Vi kan være deres lys i mørket, og gjøre det vi kan for at de skal få livet tilbake.

Skru på TV2' Artistgalla i kveld klokken 21.40 og se hvordan Flyktninghjelpen bistår de som trenger det aller mest og hvordan man ved å bli fadder kan være med å gjøre en forskjell. Flytkninghjelpen er en av verdens mest respekterte humanitære organisasjoner og de vet at det nytter å hjelpe!

 


Da en militærtanks la familiens hjem i Sør-Sudan i ruiner flyktet Kueth (13) for livet med sine to yngre søsken. Her er han sammen med lillesøster Nyaduong (9). Nå bor søsknene alene i flyktningleiren Kakuma i Kenya. Hver kveld tar de tre barna oppstilling ved mottakssenteret i leiren i håp om at foreldrene har overlevd  og kommer med konvoiene med nye flyktninger.

 
PÅ TIDE Å BYTTE UNDERTØY?

Dagen er i ferd med å starte. Rene klær og nye muligheter står for tur. Men aller først skal boxeren på. Skuffen åpnes, og tanken slår inn: "Fader, nå er det på tide med nytt undertøy". Jeg vet jeg ikke er alene. Du tenker nok det samme selv. 

Så her kommer det - mine tanker om truser, boxere og sånt. Like kleint for meg som for deg, for nå skal nemlig myten om trusen avlives.

Mange assosierer nok trusen med menn på 50+ som velger å drikke six-packer fremfor å vise en, gjerne skylt ned med en real hamburger fra Shell, og kanskje en wienerpølse til dessert. For de fleste kommer assosiasjonene fra oppveksten. Trusens gullalder på 70- og 80-tallet etterlot få hjem uten. Med årene ble trusene både slitte og slappe, uten at det førte til at man sluttet å bruke de. Men mye har skjedd siden den gang, også på trusefronten.

Sakte men sikkert er trusen i ferd med å bli akseptert igjen, men det ligger fremdeles en del tabuer rundt bruken. Gjør som Beckham, her i en klassisk brief som er bredere over hoften.

Illustrasjonsfoto: David Beckham Bodywear for H&M. 


Jeg bruker både truse og boxer, og har aldri opplevd å få verken blikk eller kommentarer for bruken av truser. Jeg er ikke alene, en rask spørrerunde blant mine venner viste at få har opplevd noe negativt med truser. Tvert imot, truser blir beskrevet som behagelige og helt innafor. Så kanskje ligger fordommene mot trusen kun i hodet ditt?

I altfor lang tid har Norges menn ikledd seg fargerike boxere fra Bjørn Borg, også under dressen. Det er på tide å få det sagt; det er ikke kult å ha samme boxer som ungdomsskoleelever. Hold deg til svart, hvitt eller grått. Det gjelder for både truser og boxere.

Men før du løper ut og kjøper truser, bør du være kritisk til økonomipakker hvor du får 5 for prisen av 1. Disse trusene er som regel slappe og lite attraktive, og som etter et par vask vil gi deg hva jeg kaller på godt norsk "a soggy ass". Jeg anbefaler å gå for hip briefs (altså truser som er smale over hoften), fordi de både er mer behagelige på og har en oppløftende optisk effekt.

Under finner dere et utvalg boxere og truser som kan være verdt å sjekke ut dersom også din undertøysskuff trenger en fornyelse. 

1. Lindex Boxer Brief (3-pack): 199,-

2. Bread & Boxers Men Boxer: 149,-

3. Ettiquette Clothier Mens Bond Trunk: 249,-

4. Hugo Boss Black Label: 399,-

5. David Beckham Bodywear for H&M: 149,-

6. Calvin Klein Trunk Grey Basic: 199,- 

1. Zimmerli White Briefs: 349,-

2. Jockey Microfiber Brief: 120,-

3. CR7 by Christiano Ronaldo: 215,-

4. Gant Hip Brief Basic Solid: 199,-

5. Tiger of Sweden Marolo Briefs: 179,-

6. Etiquette Clothiers Mens Astor Brief: 240,-

 

Jeg setter pris på kommentarer, så skriv gjerne et par ord om dine tanker om truser, boxere og sånt.  

Fargo: Mørk drama-komedie på sitt beste

//Annonse

En av vårens mest omtalte TV-serier Fargo hadde i går premiere på HBO Nordic. Serien er basert på filmen med samme navn fra 1996, og på rollelisten finner man blant annet Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Bob Odenkirk, og Kate Walsh. I likhet med filmen dreier historien seg rundt etterforskningen av et mord, og historien er denne gang lagt til USA's uoffisielle curlinghovedstad Bemidji, Minnesota. Som er typisk for Cohen-produksjoner er stemningen mørk og karakterene så sære at de nok med all sannsynlighet hadde vært en fryd for psykologer å forsket på.I serien møter man på blant annet den manipulerende og rastløse Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) som snur den lille byen på hodet, og som med sine råd til forsikringsselgeren Lester Nygaard (Martin Freeman) fører Nygaard på ødleggelsens vei. 

video:fargo tv series trailer

 

Når HBO først lager en serie, blir lite spart hva gjelder dyktige skribenter, regissører, fotografer og skuespillere. At Cohen-brødrene denne gangen kun står som produsenter har gitt serien en frisk oppdatering uten at magien fra filmen er borte. Første sesong består av 10 episoder som varer 60 minutter hver, og jeg gleder meg allerede til neste episode. For min del har jeg ventet lenge på en ny serie å kunne følge med på, så Fargo er som sendt fra himmelen som igjen sender meg i sofaen. 

Leppepomade er ikke forbeholdt kvinnfolk

De færreste menn tenker over hvilken leppepomade man bruker. For mange er det jo kun en nødvendighet som blir plukket opp når hukommelsen er deg med eller leppene allerede er sprukne og vonde, og som regel er det i en dagligvarehandel. Men, i motsetning til jenter som fyller vesken til randen, bærer som regel vi menn kun en lommebok, telefon og nøkler på oss. Hva du drar opp av lommen, på for eksempel en date, sier derfor mye om deg som person. Så mens du uvitende smører leppene dine med Lypsyl'en og tenker at "nå må hun tro at leppene er myke og fine", så sier du samtidig at du plukket med deg det første du fant, at du ikke bryr deg om kvalitet, og at du faktisk er prisbevisst. 

Bare det at du bruker leppepomade har en signaliseringseffekt til de rundt deg, og la det ikke være noe tvil: Leppepomade er ikke forbeholdt kvinnfolk! Spør du hvilken som helst kvinne vil også hun bekrefte at menn bør bruke leppepomader for å holde leppene myke og fine: Dersom daten går bra, vil hun jo selv erfare hvor godt du (les: leppene) kjennes. 

Dersom leppepomaden din inneholder ingredienser som kamfer, fenol, og menthol, gjør du faktisk mer skade enn godt. Oftest inneholder billigere leppepomader som Lypsyl og Carmex alkoholer som trekker fukt ut av leppene. Dette gjør at leppene blir knusktørre dersom du glemmer leppepomaden hjemme en dag. En god regel dersom du er klar for å bytte lommepartneren er derfor å unngå leppepomader med alkoholer.

Under ser dere en kategorisering av ulike leppepomader, hvilke signaler du gir, og min erfaring med de. Om du foretrekker å la leppene smake og lukte som en fruktsalat, så er det lite jeg kan hjelpe deg med: De er faktisk forbeholdt kvinnfolk.

 

Carmex (40,-)

Hele Norges favoritt inneholder Menthol, gjør leppene noe glansfulle, og kommer i en upraktisk krukke. Tuben er ikke stort bedre. Pluss for å beskytte mot solen med SPF15. Styr unna.

Lypsyl Original (19,-)

Foruten å smake ørevoks, tørker den originale Lypsylen ut leppene dine. Leppene, og daten, har det bedre uten. Styr unna.

Burt's Beeswax Lip Balm (39,-)

Inneholder kun naturlige ingredienser, er veldig fuktgivende, og lukter lite. Mangler SPF. Godt kjøp, men beskytter ikke leppene mot solen.

Blistex MedPlus (50,-)

Gir godt med fukt, men glinser også noe. Minus for upraktisk krukke som stikker ut av lommen. SPF15. Godt kjøp.

retaW Fragement Design Lip Balm (110,-)

Japanske retaW er min soleklare favoritt. Bivoks, candelilla og naturlige oljer gir godt med frukt og en lett og mild sitruslukt. Pluss for maskulint design. Gå til innkjøp neste gang du er i utlandet!

Molton Brown Protecting Vitamin Lipsaver (120,-)

Bivoks, honning og vitamin E gir godt med fukt, lukter lite, og holder lenge på leppene. Godt kjøp!

Jack Black Intense Therapy Lip Balm (89,-)

Gjør jobben meget godt. Pass på så daten ikke stikker av med denne. Pluss for SPF 25. Godt kjøp. 

Tom Ford Hydrating Lip Balm (200,-)

Gode ingredienser og maskulint design. Oppleves drøy så du slipper å påføre hver halvtime. Minus for høy pris.

Fire dresser alle menn bør ha

Å knekke riktig kleskode sier mye om din troverdighet både i jobb og privatliv, og derfor er det viktig å ha garderoben på plass. 

Selv om kleskoder kan virke strengt, er faktisk det ultimate arbeidsantrekket det som virker individuell og avslappet, men som samtidig behersker flere sjangre og koder. Det er individet som står i fokus, og personligheten din bør kunne skinne gjennom en stram dress.

Dette betyr at du ikke skal gå i det du allerede bruker på fritiden, men snarere tilpasse antrekket situasjonen. Riktig kleskode viser at du både har respekt og kontroll over situasjonen, noe som skaper tillit hos kollegaer og kunder. Om du er usikker på hva du skal ha på deg, er den universelle regelen rene klær med nystrøket skjorte, og vipp heller mot for pyntet enn casual.  

Det er dessverre ikke alle virksomheter som er bevisste på dresskoder på jobben, men det betyr ikke at du ikke bør være det. Du er bedriftens levende visittkort, og bør derfor bruke alle "triks" på veien til suksess og mot gode resultater.

Under har jeg har samlet dresser i ulike prisnivåer og som bør være basen i din garderobe, og som enhver mann bør ha uavhengig av yrke.

 

En blå, "pinstripet" dress1. Frislid 4999,-

2. Paul Smith 9269,-

3. Tiger of Sweden 5499,-

 

Den mellomgrå dressen

1. Bugatti 2795,-

2. Joop! 4695,-

3. Tiger of Sweden 4995,-

 

En nedtonet rutete dress 


1. Thom Sweeney 15.047,-

2. Frislid 4499,-

3. Burberry London 11.614,-

 

Den klassiske marineblå dressen

1. Manuel Ritz 3695,-

2. Oscar Jacobson 4595,-

3. Ted Baker 3325,-

 

Selv om den klassiske dressen har vært vanligst i arbeidslivet, er dresser med litt mer moderne snitt på full fart inn i kleskodeksen. Dette ser man blant annet med den stadig mer populære slim-fit dressen som mange i dag sverger til. I tillegg til strammere snitt, har også bukselengden blitt kortere fra tidligere å skulle nå gulvet, til nå å ende ved skokanten.

Om noen skulle lure på hvorfor sorte dresser ikke er nevnt, er det rett og slett fordi sorte dresser er langt mindre allsidige enn de fire overståemde stilene. Faktisk mener jeg at man har minst bruk for den sorte dressen i hverdagen. Selvfølgelig bør man stille i en sort dress i begravelser, eller til mer formelle situasjoner, men personlig har jeg sjeldent opplevd sort som obligatorisk. Derimot er for eksempel en grå dress langt mer anvendelig, og er hva jeg først ville gått for ved første innkjøp av en dress fordi den kan brukes til de aller fleste anledninger. Dersom du allerede har en god base i en grå eller blå dress, har jeg også samlet tre sorte dresser som vil ta seg godt ut i både begravelser, brylluper, 17. mai og til årets julebord. Dress to impress med andre ord. 

 


1. Saint Laurent 20832,-

2. Tiger of Sweden 4695,-

3. Hugo Boss Red Label 4999,-

 

 

Husk:

- En dress vil sjeldent passe deg helt perfekt, og bør derfor alltid tilpasses hos en skredder. Dette hjelper de deg med i butikken.

- Ikke knepp igjen den nederste knappen på blazeren.

- Ikke bruk slips på jobbintervju.

- Om du har en skjorte med smal krage, bør du knyte slipset med en enkel knute, ikke dobbel.

- Det er smart å velge en dress i ulltype som ikke er for tung. Du vil da kunne bruke den nesten hele året.

- En mellomgrå dress gir deg muligheten til å bare bruke bukse og skjorte, om du vil gjøre det litt mer casual på jobben.

Playlist - Bank Holiday Bangers

Aaaahhh, det er ikke noe som å ha ordentlig fri, uten å tenke på at noe skal og MÅ  gjøres..bortsett fra èn ting; jeg MÅ lytte til musikk. Jeg har min egen DJ hvorenn jeg går, og den kommer fra Dazed Digital - de er alltid oppdaterte og jeg får nye musikkopplevelser hver gang.

Den nye playlista deres "bank Holiday Bangers" er smooth som få, så sett den på, ta deg en kaffe i sola og sett i gang med å gjøre ingenting. Linken til lista finner du HER!

Ha en fortsatt god påske!!
 

Design dine egne solbriller

Jeg tror mange leter etter ting i hverdagen som kan gi resten av verden et signal om hvem de er.  Noen bruker klokken rundt håndleddet eller bilen man kjører, mens andre igjen bruker hår og klær for å utrykke sin personlighet. Drit i janteloven, det skal være lov å skille seg ut.

Ray-Ban Remix er en hyllest til individet, og lar deg få designe din egen solbrille. Basert på de 9 originale modellene, kan du velge farger på ramme og glass, samt gravere inn din egen tekst på rammen. Det eneste negative er at de ikke sender til Norge, selvfølgelig. 
 

 

Skremmer du damene vekk på stranda?

Dette innlegget er IKKE sponset.Dette innlegget er ment til alle mannfolk. Til deg som går til frisøren hver fjerde uke på dagen, og til deg som heller tar saken i egne hender. Til snekkerene, og til kontorrottene. Og til alle de i mellom. 

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange er allerede godt i gang med å forberede sommerkroppen 2014. Vaffeljern er løftet, en hel hønsefarm er fortært, og snart skal årets badeshorts velges ut. Alt er lagt til rette for den perfekte sommeren.

Så kommer første dagen på stranden. Det er fremdeles litt kaldt, så du tar med en hettegenser. Pleddet legges over sanden, og du kler av deg til badeshortsen. Årets første strandselfie må jo så klart tas. Musikk settes på, drikken åpnes - dagen kan ikke annet enn å bli helt fantastisk.

 Så begynner det. Usikkerheten. Skammen. Jentene trekker seg litt vekk. Kanskje gjør du det selv og. Innerst inne visste du også at dette kom til å skje - det skjer hvert eneste år.

Føttene: Tørre. Flassende. Sprekker. Hvite. Ubehagelige.

Jeg vet du kjenner deg igjen. Du visste til og med at det kom til  å skje, du har jo opplevd det så mange ganger før. Jeg vil si at du ikke skal skammes; jeg sliter med det samme selv. Det gjør vi alle. Trening gjør det hele bare verre; bakteriefloraen på treningssenteret samt utsettelse for fukt flere ganger om dagen gjør at føttene aldri egentlig hadde en sjanse.

Men det kan lindres, du trenger ikke å skamme deg over føttene for alltid. Selv om man aller helst burde gått til en fotpleier, vet jeg at mange nok aldri kommer til å ta turen. Nå trenger du ikke det lenger heller. Produktet "Baby Foot" er et par sokker som inneholder blant annet fruktsyrer og alkohol, og er designet til å fjerne døde hudceller. Etter 2 timer kan føttene skylles, og i løpet av de påfølgende 3-7 dagene vil de døde hudcellene flasse av. Enklere kan det vel egentlig ikke bli. Jeg vet det høres litt shady ut, men det funker faktisk. I år slipper du å se at damene trekke seg unna føttene dine. Vær så god!


På tide med ny klokke?

For å være ærlig har jeg aldri vært en klokkesnobb. Du vet, en av de som bruker pris som indikator på kvalitet og hva som ser bra ut. For all del, Rolex, Breitling og Patek Phillipe har en rekke fantastiske klokker, men dessverre ligger de langt over hva jeg med god samvittighet kan bruke på en klokke.

Mitt tips for når man først er på utkikk etter en ny klokke er å gå for tidløse modeller som tåler tidens tann. At dette kan være et godt råd kan leses av årets største klokketrend. I år har vintage-klokker, men også nyere modeller som har hentet inspirasjon fra 60-tallet, vært godt representert i motebildet. For klokker handler for meg mindre om trend, og mer om stil: Selv om du har råd til en rådyr luksusklokke utsmykket med diamanter, er det ikke gitt at mer klassiske modeller bør glemmes.

Et tips for deg som allerede har en fin klokke, men som ønsker en forandring, er å bytte ut lærreimen eller lenken med en nato-reim (altså en nylonreim som går under uret). Dette kan gjøres for en billig penge hos urmakeren, og fargemulighetene er uendelige. Hva med for eksempel å bytte ut lenken med en blå reim i sommer? Husk bare at nato-reimer tar seg aller best ut på et flatere ur.

Svært mange billigere klokkemerker har de seneste årene kommet med klokker som både ser bra ut og som ikke tømmer sparekontoen fullstendig. Jeg har samlet sammen et utvalg klokker i forskjellige stiler som alle enkelt kunne funnet veien til håndleddet mitt. Hva synes dere forresten om Detroit-lagde Shinola som har opplevd en fantastisk hype i amerikansk presse det siste året? Jeg har i alle fall en ny favoritt.  

 
 

Fiskelenke:

1.     Wenger Urban Classic (1399,-)

2.     Tommy Hilfiger Harrison (2298,-)

3.     Victorinox Infantry Mechanical (6290,-)

4.     Skagen Denmark Ancher Three-hand Steel Mesh (1198,-)

5.     Sekonda 3369 (699,-)

 

Sort lær:

1.     Georg Jensen Dual Time (7300,-)

2.     Daniel Wellington Classic Sheffield (1649,-)

3.     Gant Park Hill (1790,-)

  

Retro:

1.     Shinola The Runwell Aligator Strap (5130,-)

2.     Buvola Dress 97A106 (1499,-)

3.     Shinola The Runwell 41mm Green Watch (3750,-)

4.     Larsson & Jennings Brown Läder (2049,-)

Coachella-mote - vinn et festivalantrekk fra Religion

 

Coachella er en av verdens største musikkfestivaler med opptredener fra de største navnene innen musikk. Foruten å dreie seg om musikk, har den også blitt en "se og bli sett"-festival blant kjendiser og danner trendgrunnlaget for festivalmoten resten av året. I år dukket  blant annet Jared Leto, Diddy, Aaron Paul, Lance Bass, Alexander Skargard, David Hasselhoof samt selveste "Hercules"; Kellan Lutz opp, som jeg for øvrig fikk æren av å kle opp da jeg bodde i USA.

Festivaler tenderer å ha en mer friere holdning til det meste. Dermed blir det naturlig nok også ganske avslappet klesmessig, noe som uansett vil være naturlig under årets varmeste dager. Herremagasinet GQ er ikke begeistret over at mange av kjendisene har blitt observert i singletter,  da de mener dette ikke er slik en ordentlig gentleman opptrer. Bortsettt fra å utvikle dårlige solskiller etter lange dager i solen (altså lite maskuline bikini-lignende skiller, alt etter tykkelsen på "stroppene") er det ingen som vil stå ved siden av noen som står med hendene over hodet i utagerende dansing, LES: svette armhuler.

Jeg synes det er greit at man har manerer, men man trenger ikke bli låst fast i slike fisefine holdninger. Festival er festival og vi alle vet det kan bli utrolig varmt; så jeg mener du godt kan ta på deg en singlet, flashe litt hud og vise fram tattisser eller det du har jobbet med på trenignsstudioet i vinter. Det er mer enn ok, bare husk deo og høy solfaktor. Men singlet eller ikke er egentlig ikke temaet for festivalmoten. Jeg ønsker å vise fram noen av trendene som kom fra under årets Coachella. Det holder i massevis med en t-skjorte og shorts, men her er det også rom for å pimpe det opp litt mer. Under Coachella kunne vi spotte en god del av årets trender, blant annet Hawaii-skjorten, som har gjort et comeback, inka-mønster, ulike prints på singletter og t-skjorter og bukser som var både oppbrettede og ikke. Skjorter i denim og rutete flanell var knyttet rundt livet a la Kurt Cobain og tilbehør som hatt, armbånd og ulike solbriller var gjengangere i år som de andre årene.

Jeg har funnet fram noen festivalfavoritter basert på Coachella 2014. Du kan også vinne en festival-look her på bloggen fra Religion. Religion har pirret min nysgjerrighet siden de kom til Norge for en liten stund siden. Det du må gjøre for å vinne er å "like" dette innlegget og skriv ditt beste festivalminne i kommentarfeltet. En heldig vinner kåres på torsdag.

 

 

1. Stråhatt fra H&M, 99,-

2. Singlet fra H&M, 99,-

3. Sko fra Tom´s, 599,-

4. Filson bag, 360 USD

5. Chinos fra Norse Projects / Freudiankicks, 1295,-

6. Armbånd fra Jewels of Norway, 699,-

7. Solbriller fra Moscot, 295 USD

8. Denimskjorte fra Replay / Miinto, 1199,- 

 

Denne singletten + en shorts fra Religion kan bli din. Jeg slenger med en ekstra singlet, så du har flere valgmuligheter for sommeren.

 

 

 

Nike lanserer egne påske-sneakers

Påsken har vel i grunn kommet for mange av oss og Nike er også klar for å feire påskehøytiden med en spesiell farget utgave av Kobe 9 EM, nemlig Kobe 9 EM "Easter". Denne lave utgaven av Nike Kobe 9 Elite, har droppet flyknitten til fordel for en konstruert mesh med dynamisk flywire støtte. Påskeegg er inspirasjonen for det visuelle, med det grønne og blå som fargelegger det meste av skoen. Skoen kan forventes på www.nike.com 18 april, og om du vil sikre deg et par, bør du stå klar med kredittkortinformasjonen på lanseringstidspunket. 

Jeg har et tips til deg som er sneakerfrelst som gjør at du rett og slett kan snike i køen for å unngå at sneakersen blir utsolgt ved lansering. Kickzsupply lover nemlig at ved å kjøpe deres "nike bot + restock grabber", adder de skoen du ønsker automatisk i handlevognen din med en suksessrate på 95%. Denne "bot'en" har også en restock funksjon, som betyr at du aldri trenger å gå glipp av dine favorittsneakers ved en oppdatering av varelageret. Merk at dette bare gjelder Nike-sko og kan fåes HER.

Nike kommer med svært mange kule sneakers framover, og jeg kommer til å følge nøye med.

 


Gutter: Bruk beskyttelse i påsken!!

Med påsken rett rundt hjørnet, er mange allerede klare til å reise på fjellet og nyte korte dager i bakken og lange kvelder på afterski (eller var det motsatt?). Men husker du å beskytte huden din når du er på høyfjellet hvor UV-strålene er sterkere enn vanlig?

Å komme hjem fra påskeferien med solbrilleskille er nærmest blitt et must. For mange holder det ikke å kose seg på fjellet, man må jo så klart ha med seg bevis på kosen i form av en fin og rød farge i ansiktet og tørre lepper som etter en stund kanskje blir brun, så fremt du ikke begynner å flasse (noe som gjør at mange nærmest bader i Aftersun). Dessverre kommer mange til å betale dyrt for "beviset" - solbrent hud er faktisk en betennelse, og har huden din først blitt rød, er du blitt solbrent.

Mange tenker nok at rødfargen etter hvert blir brun uansett, og ettersom du har blitt rød før uten problemer, så kan det ikke være så farlig som alle skal ha det til? Dersom også du tenker dette, så håper jeg du leser videre.

Solskader kan faktisk vise seg først 10-20 år etter at du ble brent, men når de først kommer, så er det i form av pigmentering, lærhud, rynker og slapp hud. Og brenner du deg til det stadiet at huden begynner å flasse, så er det kroppens måte å kvitte seg med skadede celler. Fordi skadede celler kan utvikle seg til kreftceller, blir disse cellene instruert til å ta ?selvmord? ved å flasse av. Med andre ord bør flassing indikere at dine solvaner ikke holder mål.

Selv om mange er flinke på å beskytte huden, går leppene oftest i glemmeboken. Lite kan være mer forstyrrende for en samtale enn tørre og skadede lepper som kan ta all fokus vekk fra hva du sier. Leppepomade er ikke forbeholdt jenter, og det finnes mange maskuline alternativer uten lukt og smak av jordbær og kirsebær. 

Under har jeg samlet noen produkter som kan beskytte deg fra UV-strålene.

 

Fresh Lips fra Ole Henriksen, SPF 15, : 175,-

Blistex Med Plus, SPF 15, fåes på de fleste apoteker: 50,-

MD formulations Lip Balm SPF 20, 199,-

Jack Black Intense Therapy Lip Balm with Lemon, SPF 25:  80,-

 

 

Matis Response Soleil Sun Protection Face Cream, SPF 20: 439,-

Nivea Sun Protect & Refresh Invisible Cooling Mist, SPF 20: 125,-

Elixir Green Tea, SPF 30: 590,-

Investere i en skinnjakke? Se her:

Bend it like Beckham! Du trenger ikke gjøre det vanskeligere enn en t-skjorte med en biker-jakke over..

 

Lite slår å kunne slenge på seg en skinnjakke over en hvit t-skjorte om våren. Med et par freshe shades, hvite sneakers, hullete jeans eller oppbrettede chinos, slipper man å tenke mer på antrekket. Jeg er for å gjøre det enkelt, og etter flere undersøkelser blant jenter blir det stadig bekreftet at det virkelig er det enkle som er det beste når det gjelder hva de synes er sexy hos gutta.

Det er for tiden mange kule skinnjakker å finne i butikkene, og jeg har samlet noen av mine favoritter til deg som er klar for å investere i en god kvalitetsjakke. For det er virkelig en investering - Jo eldre jakken er, desto mer personlig preg får den, og naturlig slitasje ser faktisk bra ut. 

Skinnjakker har vært i motebildet i utallige år, og lite tilsier at det kommer til å endre seg de nærmeste årene. Med andre ord kan du med god samvittighet investere i en fresh skinnjakke uten frykt for "motepolitiet". Selv om stadige nye versjoner av skinnjakken frister i butikkene, betyr ikke det at de som allerede henger i skapet eller på loftet må kastes.

Jeg har samlet 5 skinnjakker i forskjellige modeller som enkelt kunne funnet veien til skapet mitt. Mitt tips til deg som er på utkikk, er å se etter en skinnjakke med god passform som fremhever dine sterke trekk, og med sterke trekk mener jeg den formen vi alle gutter søker etter å forbedre; bredere skuldre og smalere midje. Husk også å finne en god ermelengde på skinnjakken; jeg foretrekker at ermene strekker seg så vidt over håndleddet, men det er også varianter som er litt kortere i ermene og som er ment slik.

Blant vårens store trender fortsetter bikerjakken sitt liv, som allerede har vært å finne i motebildet i lang tid.  En bomberjakke i skinn er også helt innafor, og kan fungere mot en litt mer sporty tilnærmelse, samt semskede skinnjakker. Er du av typen som vil skille deg litt mer ut, kan du også smelle på en jakke i en sterkere farge, eller kanskje følge opp vårens store hit ved å gå for en helhvit look?! Her er i alle fall mine topp 5 favoritter, som ikke alle trenger å koste ?jakka?.

 

Sporty biker-jakke med avtagbar hette fra Jofama, "Jeffrey" 2995,-

 

Biker jakke fra Eleven Paris "Surn", 3095,-

 

Blå jakke i semsket skinn fra Freaky Nation, 1295,-

 Levis skinnjakke, 2995,-

 

Hvit skinnjakke G-Star Raw, 4995,-

Bloggsamarbeid med Nettavisen og Side3Produsent: Mats Brattlie
Foto og redigering: Solveig Bakken

Jeg gleder meg stort over å endelig kunne avsløre at jeg har startet et bloggsamarbeid med Nettavisen og Side 3. Etter 11 års erfaring i både inn- og utland, føler jeg at jeg har opparbeidet meg en unik kompetanse innen mote. Med erfaring som blant annet tidligere moteredaktør for bladet Mann, synes jeg igrunn det er overflod av informasjon om hvordan man skal kle seg, noe som virker både fryktinngytende og demotiverende for menn flest. Klær skal være gøy, kreativt, og gi utløp for ens personlighet. Jeg håper å kunne være en kilde til inspirasjon og råd til nettopp disse ? Menn som liker klær, men som synes det ofte blir litt for innviklet. Jeg vil gjøre det enkelt for den norske mann å følge med på motebildet og samtidig komme med mine personlige anbefalinger og tips som inkluderer feltene mote, livsstil og trening. Gjennom bloggen vil lesere få mulighet til å hlde seg oppdatert på nye trender og produkter relevante for folk flest.

5 nye digge treningslåter

Det er sjelden jeg ser noen som, når de trener for seg selv, ikke har musikk på ørene. Men selv om du befinner deg i din egen musikalske treningsboble på studioet,  kjenner du deg sikkert igjen i å bare skippe låtene videre til neste fordi du har har gått lei av å høre på det samme om og om igjen. Jeg kjenner meg i allefall igjen i å bli drittlei av den samme musikken, fordi jeg glemmer å oppdatere treningslista mi. Jeg kommer på at "det skulle jeg ha gjort", når jeg først står der og bruker tid på å skippe låter.

I følge studier kan musikk til trening faktisk øke yteevnen med rundt 20 prosent, sier Audun Muskja, overlege og spesialist i nevrologsik musikkterapi, så hvorfor ikke finne noe digg å høre på?! Musikk er svært personlig, så om du finner noe du selv liker, kan du lure hjernen din til å tro at du er mindre sliten under trening. Jeg har funnet 5 nye låter som jeg digger og vil dele med dere. Om du har noen andre, så send gjerne forslag. Alt mottas med takk; sommeren er rett rundt hjørnet og nå skal det trenes fram til beachen kaller ;)

 RATKING feat. King Krule - So Sick Stories

Pusha T - Hand In My Pocket Ft. A$AP Rocky
BIG BOI and KID KUDI x Stevie Wonder - Part time hater
LIL BOOSIE - Same game
Young Thug - Bossy