hits

februar 2014

Who´s that girl...?!

 

...Eve´s that girl, og vi hadde jaggu klart å ta på oss samme solbriller her under Paris Fashion Week. Neida, var ikke noe pinlig øyeblikk, heller veldig hyggelig, og bekrefter bare at fjorårets Ray Ban funker helt fint i år også. Er altså i Paris under moteuka for å sanke inn inspirasjon og kjenne på stemningen. Det er interressant å observere hva folk går kledd i på gaten her, og det slår meg hvor inn til fingerspissene de har utviklet smaksløkene i forhold til klær og stil. Veldig givende å se, og regner med å komme tilbake til Norge full av inspirasjon og nye vinklinger og tanker rundt tendensene i moteverdenen akkurat her og nå.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8N9PL3Iz3xc[/youtube]

R.M. Williams – Boots som varer

 

R.M. Williams er for mange en vel bevart hemmelighet man ikke snakker høyt om når man først har prøvd et par. Med fantastisk passform og holdbarhet grunnet godt håndverk og materialvalg, er R.M. Williams på alle måter et kupp til tross for den noe høye prisen, noe som gjør det helt naturlig at mange nok helst skulle hatt skoene helt for seg selv. Merket er originalt fra Australia og har en historie helt tilbake til 1930. Skoenes gode holdbarhet gjør de egnet til utendørsaktiviteter, mens de fremdeles er pyntet nok til å kunne brukes under en penere middag.

 

Paret på bildene er allerede godt brukt, men har holdt seg overraskende bra.

 

Passer godt til: Jeans, chinos, cordfløyel, m.m.

Husk: Impregnering, så forlenger du levetiden til skoene med mangegangeren.

Tips: Salte norske veier ødelegger skoene dine! På dager hvor snøen smelter kan det derfor være en idé å holde skoene inne eller bruke noen anonyme (merk ikke signalfargede) galosher mens man er utendørs, men for all del; ta de av så snart du kommer inn.

Fåes hos: Eger Høyer, Miinto.no, Follestad

 

 

Sort er det nye blått

Foto: GQ

 

En ny trend er på vei, som retter seg mot de sorte, "selvedge" jeansene. De vanlige, blå jeansene, er her enda, men for alle BI-studenter og lignende artsfrender, kan det være greit å vite at de sorte "selvedge"-buksene gjør den blå skjorta enda kulere. "Selvedge" betyr i bunn og grunn at denim-stoffet er vevd i gamle veveri og at endestykkene på buksen er de faktiske endestykkene på selve stoffrullen, som gjør at stoffet ikke rakner. Det finnes ingen kvalitetforkskjeller på slike type bukser, kontra bukser som ikke er "selvedge", men de har fått en kultstatus, og på grunn av vevingen kan stoffet ha noe ulikt særpreg som igjen kan føles litt mer personlig. Man kan se denne kanten på innsiden av buksen når de brettes opp, og det er nettopp dette som skiller denne sorte buksen fra andre sorte bukser, og dermed føles mindre aggressivt og også mer, tja, hva skal man si.. "BI-vennlig"?! :D

Gammel brille, nye glass

Fantastic Man magazine, Acne Studios kredittkortholder, Reiss slips, vintage Junior Gaultier briller

 

I et hav av titusenvis ulike og tidvis unike produkter, er det av og til vanskelig å finne de spesielle produktene som har akkurat de spesielle detaljene som skiller seg ut fra mengden av masseproduserte varer. Jeg kom over noen vintage briller som jeg fikk skiftet glass på, og tross dets klassiske design har den en liten edge som du ikke finner i butikkene akkurat nå. Er storfornøyd med denne nye brillen, som glir fint inn med resten av det jeg har. Vintage briller er en fin måte å oppgradere garderoben på, uten å blakke deg på innfatninger, og samtidig få noe som du mest sannsynlig ikke vil finne naboen i.

Ny gadget i hus

Instant Lab

Jeg fikk meg dette deilige, lille "leketøyet" forrige uke, som kopierer bildene du har tatt på telefonen til polaroider. Den er GENIAL, og endelig kan jeg faktisk ha bildene på telefonen "out and about" som polaroider, som forøvrig er kule i rammer, som kort eller bare random med teip på en vegg. Uansett, så fungerte denne lille "Instant Lab'en" utmerket, og jeg gleder meg til å få printet ut en del av de bildene som per nå kun har et digitalt liv.

Back to the future

Noen som husker de selvsnørende sneakersene fra "Back to the future 2"? Vel, Nike har endelig bestemt seg for å produsere noen lignende sko; altså som snører seg selv. De er ventet i 2015, så alle "sneaker-geeks" og late sofagriser kan bare glede seg, men om de ser ut som de over her, så tror jeg at jeg selv står over. Vil ikke føle at jeg går rundt med et diskotek på føttene, og ville bare vært redd for å sprenge en pære :P

 

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Streetstyles

[gallery link="file" order="DESC" columns="4"]

Det er alltid velkomment å se hva som beveger seg på gata, for å få en idé om hva som "ligger i lufta", uten nødvendigvis være avhengig av at de store kjedene skal fortelle oss hva vi skal gå med... Klær har begynt å bli mørkere igjen, og vi ser mye flere sporty elementer og oversized coats også for menn. Den klassiske, velkledde mannen vil alltid være tilstede, men han kan nå fint også ta på seg et par sneakers til suiten med en oversized coat på, og dermed virke få en litt mer sporty look. Bukser er både korte og lange, og detaljene er mer gjennomarbeidet for å få fram sin egne, personlige og unike stil.

(Bildene er ikke mine egne, men lånt fra meninthistown.com, garconjon.com, thecolorstalker.com, urbanvisualist.com, unlimitedbyjk.com og thestyleograph.com)

Hva får du for 1500,-?

1. Sweatshirtjakke fra HM: 100,-, 2. Lue fra Miinto.no: 150,-, 3. Skjorte fra Nlyman.com: 549,-, 4. Skjorte fra Zara: 99,-, 5. Chinos fra Nlyman.com: 399,-, 6. Boots fra Zalando.no: 339,-

En trenger ikke kaste bort mangfoldige tusen kroner på dyre desginerplagg for å se bra ut. Utnytt alle salgene som finnes på nett, og du kan glatt få et helt antrekk til prisen av én sko. Våg å leke litt med stiler når du setter sammen et antrekk, men unngå å kjøpe enkeltplagg du ikke helt vet hva du kommer til å bruke til. Har du en plan, og kanskje til og med kjøper etter antrekk når du først er i gang, unngår du lettere bomkjøp og sparer samtidig utallige shoppingrunder. Jeg tok utgangspunkt i en slim chinos i militærgrønt, som lette lar seg mikse med kommende sesongens farger. Du vet du har gjort et kupp når plaggene ikke blir hengende i garderoben. Med utgangspunkt i ett antrekk til litt over 1500,- fant jeg også en litt finere skjorte (3) som gjør stilen mer pyntet og endrer karakter.

God stil til kanonpris - Tips til vårgarderoben

1. Strikket genser: 559,- (Zara),   2. Strikket lue: 79,- (HM),   3. Weekendbag: 399,- (HM),   4. Armbånd: 249,- (Massimo Dutti),   5. Safarijakke: 1395,- (Zara),   6. Unstructured Trousers 599,- (Nlyman.com),   7. Bomullsskjorte: 299,- (HM),   8. Semskede boots: 1199,- (Massimo Dutti)

Selv om det er høst i luften og vinter i følge kalenderen, er butikkene fulle av klær til våren. Man trenger ikke å være våryr for å bli litt vill – i kjedebutikkene kan man gjøre mange gode kupp. Stil handler om mer enn prislappen på plagget, så man trenger absolutt ikke å betale skjorta av seg for å... ja, få en fin skjorte.

Husk dette navnet: Mileo!!

Foto: Sofia Lis Sterner

Jeg har stylet et nytt talent i byen, Mileo, som akkurat har sluppet ny singel; "Echo"! Fikk frysninger da han begynte å synge, for et så fantatisk særpreg på stemmen er ikke dagligdags. Les mer om han på HER og hør på hans nye, fantastiske låt. Ha en fin onsdag :)

Norges førstedamer

 

Jeg var så heldig å få style 10 av Norges mest innflytelsesrike damer for KK´s jubileumsnummer, og alle på ett brett. KK er 140 år i år, og det var i den anledning de ønsket å samle et knippe av årets kvinner gjennom tidene. Med meg hadde jeg et knallteam på hår og makeup som gjorde dagen til en drøm. Tusen takk!

Foto: Per Heimly

Makeup: Kristin Sollid og Hanne Christophersen

Hår: Torunn Raunedokken og Lene Kristiansen

Assistent: Ellinor Aarstad

 

Fra shooten med de deilige damene

 

Meg og moteredaktøren i KK, Silje Pedersen, fra deres 140-års markering tidligere i dag

 

 

 

Den ultimate London-guiden

Celine og meg fra boklanseringen

 

Min tidligere "partner in crime" fra Ettermiddagen på TV2, Celine Aagaard aka Hippiehippiemilkshake, har en kapasitet som få, og har nå kommet med egen bok, i tillegg til alle de andre ballene hun sjonglerer med stødig hånd. Boken gir tips om noe av det beste London har å tilby, og med seg har hun fått de beste dataene fra en rekke kjente mennesker, som deler akkurat hvor de har hatt sine beste opplevelser i byen. Jeg har også bidratt med et tips om en av Londons litt mer skjulte klesbutikker, og det er nettopp det som er så utrolig genialt med denne boken; at man får alle godbitene på et sted, i stedet for å kjøpe en generell London-guide hvor man lett havner i turistfellene. Gratulerer så mye Celine, og tusen takk!!! Denne boken kommer godt med når jeg selv reiser på en langweekend til London om fire uker :)

I heart Moods

Foto: Hanne Erøy

 

En lang uke er over, der høydepunktet (bortsett fra min egen bursdagsfeiring i går) var Moods of Norway-visningen på fredag. Moods of Norway holder på å omprofilere seg for tiden, og vi vil få se mindre synlige traktorer brodert på dressene og annen bruk av logo. Gutta bak Moods er virkelig geniale, og jeg blir stadig vekk vippet av pinnen på måten de hele tiden klarer å fenge det store publikummet, og faktisk levere klær som sitter bra. Jeg må helt ærlig innrømme, etter å ha prøvd et hundredetalls av dressbukser, at snittet på Mood of Norway sine dressbukser er noe av det beste jeg har erfart; de sitter som støpt over baken! Jeg representerte i klær fra nevnte, fra topp til tå, og prøvde meg på en fargekombo jeg ikke har slitt ut fra tidligere: bensinblått og sitrongult.

Tonight is disco night

 

Da er det endelig fredag og endelig Moods-visning. Kvelden bringer disco fram i lyset igjen, og jeg holder på å finne et outfit som kler kvelden. Ser ut til at det blir velour og GULE sko, selvsagt fra Moods of Norway. Nå er det bare å hoppe i dusjen, sprette champagnen og bygge opp til "Friday Night Fever"  at the biggest disco in town :D

RIP BVB

Oslo Trend åpnet i går og jeg var i den anledning på plass for å gå visningen til min gode venn Kjell Nordstrøm aka Baron Von Bulldog, og samtidig støtte opp om vår nye norske motearena. Det var en fantastisk aften med god stemning og show. Noe trist var det også, da det også var begravelsen av baronen. Han får virkelig fram at mote handler om så mye mer enn bare  salg av klær og økt forbruk, men at vi også må våge å leke og bruke den genuine kreativiteten som bor i oss. Jeg kommer til å savne "the madness", som også har klart å samle mote-Norge (selv om en hel del motejournalister var savnet i går!!!!). Gratulerer Kjell, du vil for alltid være baronen av Oslo!

Lady Truls

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8xesWoS9AGU[/youtube]

 

Styling handler ikke bare om trender og mote (og sånn :P ) Det handler ikke nødvendigvis om makeovers heller, eller å få en utdatert fargeanalyse som skal fortelle deg hvilken årstid du hører hjemme i. Jeg har gjort masse tv- og sceneshow opp gjennom tidene, i tillegg til motebiten, og kom akkurat over denne lille snutten, der jeg fikk gjøre kostyme på Truls Svendsen og danserne hans, da han danset til Lady Gaga´s "Bad Romance" under TV2`s 20-års markering i Grieghallen. Det var en fantastisk morsom jobb, og Truls er "by far"en av de fineste menneskene jeg har jobbet med. Litt Truls på mandags morgen, og uka er redda :D

Nytt talent

 

I går kom det et ambulerende oppdrag til meg, og jeg mikset sammen noen antrekk "fort og gæli" og rushet bort til et fotoshoot for å style et helt nytt talent som dere kommer til å få høre mye av framover. Fy f.. for en stemme og fin person!! Happy for å få være med på dette prosjktet, og bortsett fra å ende fredagen på legevakta, ble gårsdagen en fin opplevelse. Nå skal jeg på nytt oppdrag med L´Oréal Paris, og gleder meg å møte hundredevis av glade Vita-damer :) Ha en fin lørdag!