hits

januar 2015

Extreme Makeover IKEA Edition - tips for å organisere garderoben

//sponset innleggDet er ingen hemmelighet at jeg har mye klær. Jeg elsker klær! Og etter mange år med mote og stil som både jobb og hobby, har det naturlig nok hopet seg opp i klesskapet. Det jeg derimot har holdt hemmelig,  i hvert fall frem til i dag, er hvordan det faktisk ser ut i garderoben min. Ingen journalister har fått love til å komme inn i "det aller helligste", for å gjøre noen reportasjer om hva jeg har liggende på lur. Man skulle kanskje tro at en som meg har full orden i klesskapet, at klærne er sortert etter farge og at det er tellekanter i hyllene - Vel, der må jeg skuffe dere, folkens. Selv som stylist er jeg også "bare en enkel gutt fra landet".

Med så mange klær som jeg eier, blir garderoben min faktisk alt annet enn ryddig, og som mange andre sliter jeg med å få plass til alle klærne mine og holde orden, selv med et helt rom til klesoppbevaring. Jeg har prøvd å rydde, pakke bort, gi bort og selge, men uansett hva jeg gjør, går det ikke mange dagene før alt ser like kaotisk ut igjen - enten etter noen shoots, eller hektiske dager med mange skift. En skikkelig kleskrise, med andre ord.

Derfor ble jeg utrolig glad da IKEA sa de hadde lyst til å hjelpe meg med å få orden i garderoben. Jeg har lenge ønsket meg ny garderobeløsning, men ikke visst hvor jeg skulle begynne. Det er så utrolig mye å velge mellom, og det hele har rett og slett blitt litt overveldende.

Jeg må si jeg var litt skeptisk til om de skulle klare det, men da jeg så resultatet ble jeg målløs, rørt, glad og veldig takknemmelig. En garderobe er ikke bare en garderobe, det har jeg lært nå, og det å endelig få orden i alle klærne mine har gjort at jeg kan slappe litt mer av. Jeg visste ikke at det fantes så mange smarte løsninger. Løsninger som faktisk gjør det lettere å holde det ryddig, fordi man ikke trenger å snu hele klesskapet på hodet hver gang man skal finne det man har lyst til å ha på seg. 

Og ikke bare fikk de plass til alt, det er til og med plass til mer :)

 

Her er mine 15 tips for å få organisert garderoben, noe som kan være greit å få gjort før våren kommer:

 

1. Tøm HELE garderoben og del inn i det du bruker ofte og det du ikke bruker.

2. Det du ikke har brukt på 6 måneder, bør du vurdere å gi til Fretex eller kvitte deg med på annen måte.

3. Når du legger tilbake i skapet ditt, organiser i temaer - f.eks. sportstøy, pentøy, yttertøy osv. 

4. Legg de mest brukte plaggene i øyehøyde, slik at du lett får tak i dem.

5. Kombiner ulike lagringsmuligheter til ditt behov; skuffer til brettet tøy, hengere til dresser og kjoler, og bokser til andre ting som f.eks capser, gardiner og sengetøy i mitt tilfelle.

6. Flate skuffer er genialt for å legge smykker og annet accessoir, f. eks. solbriller. Det gjør det meget oversiktelig og lett å få tak i.

7. Hengere i samme farge hjelper til å få et mer velorganisert uttrykk, og lettere å finne tak i det du trenger.

8. Monter lys for å se bedre hva som befinner seg i skapet.

9. I små rom er skyvedører eller bare åpne løsninger (uten skap) plassbesparende. Det kan være smart med en skyvedør også for å skjule evnt. rot om det skulle oppstå. 

10. Fargekoordiner klærne dine for et mer helhetlig uttrykk.

11. Skittentøyskurv på hjul kan være smart i små rom for å få plass til å ta ut skuffer etc.

12. Flere skittentøyskurver hjelper for å organisere vaskeklart tøy.

13. Kroker inne i skapet gjør at du får plass til enda mer.

14. Bokser på hjul kan hjelpe til å få plass til mer sesongbetonte klær under en seng. 

15. Monter kroker bak et speil for å henge opp ulike ting, og så hengsler på speilet for å åpne som en dør. Det optimaliserer lagringsmulighetene.

 

Etter å ha bokstavelig talt har bodd i min nye garderobe (fordi den er så utrolig pen), er det nesten en umulighet å rote den til - det er faktisk enda like ryddig som da jeg så den første gang. Tusen, tusen takk til IKEA. Dere har virkelig en av verdens beste garderobesystemer, som ikke bare er praktisk og tilpasset mine behov, men som også ser vilt bra ut!