hits

En julegave med mening

30.11.2015 - 16:54 Én kommentarDisse dagene før jul får fram både det beste, men også mye av det verste i oss - for vi som har så mye, vil ofte bare ha enda mer. Jeg tar meg selv i å tenke at de gamle julekulene ikke er bra nok, fordi de ikke har helt riktig farge til leiligheten, og at nytt servise burde kjøpes inn fordi jeg vil ha en enda større følelse av luksus nå i julen, pluss at de gamle tallerkenene ikke "kler" ribba. Slik eskalerer det bare til at jeg plutselig videre ser et kjempebehov for nye krystallkarafler til whiskeyen og portvinen og glass til enhver nyanse av ulike drikkevarer, ny lampe over spisebordet da den eksisterende er en litt for gammel modell fra IKEA, og videre ting og ting og ting som bygger opp mot målet om  å få alt "perfekt" til jul. Et slikt tankesett har dessverre mange av oss har blitt vant til, fordi vi kan få hva vi vil, og har gjort oss til bortskjemte julefjolls, selvsagt med vår egen private nisse på lasset.

Samtidig som våre egne materielle behov øker, bygge vi en enda større mur mellom oss og de som ikke har de samme mulighetene som vi har. Det er forsåvidt ikke noe galt i å ønske seg noe nytt og fint - men vi mister totalt perspektivet,  når vi sitter her og dingler med de nye skoene fra Manolo Blhanik,  på toppen av pyramiden, mens andre i verden ikke engang kan se veien framfor seg, og langt mindre de nyinnkjøpte julekulene og det fatet med matchende servietter.  Eller de som ikke har noen å feire julen med, som er på flukt, som lkke engang har et hjem, som er fattige osv. osv. . Listen over de som trenger noen form for hjelp og støtte, blir bare lengre og lengre, mens vi pusser opp og kan nyte julefreden, mens vi speiler oss i skinnende messing og nypolert sølvbestikk, sammen med venner og familie.

Det er mange måter og støtte andre på, og det er særlig i denne tiden at vi burde dra oss selv ekstra i ørene og lytte til hva verden forteller. Fordi verden snakker høyt - og  jeg håper bare ikke vi blir de bortskjemte menneskene som ikke vil høre eller se det som skjer rett foran oss. All hjelp hjelper, og med så mange rundt i verden som kjemper sin kamp, er det vanskelig å nå over alle sammen. Jeg har valgt å trekke fram én organisasjon i denne tiden, og det er mulig det blir flere.

Icare er Norges Blindeforbunds bidrag til å gi synet tilbake til unødvendig blinde, og jeg gir min støtte til dem som ikke ser. Det er 32 millioner unødvendig blinde rundt omkring i verden og Icare har et mål om å gi 16000 mennesker tilbake synet i 2015. Sålangt har 9689 mennesker fått synet tilbake, men Icare har enda ikke nådd sitt mål - dette vil jeg hjelpe med. Det koster 250 kroner og gi synet tilbake til ETT menneske. Det tilsvarer en flaske vin i julen, eller et måltid ute på restaurant. Du kan også kjøpe kjempefine produkter på deres hjemmeside, som du kan g i julegave til en venn eller andre som står deg nær. Blant annet har vår egen designer Nina Skarra designet noen nydelige skjerf og sjal i 100% Kashmirull, og inntekten går selvsagt til dette arbeidet. 

Nina Skarra har designet dette vakre og deilige skjerfet i 100 % Kashmir, der inntektene går til Icares arbeid.

Vi er så utrolige heldige. Ikke bare fordi vi har et trygt land, med god øknomi, og fordi vi kan kjøpe oss materielle goder, men rett og slett fordi vi kan se. Vi kan se og nyte alt det vakre rundt oss, og dette må være en av de den beste gavene å gi til jul; øyne som ser. Om du også vil gi synet tilbake til en person (eller flere), kan du gjøre dette ganske så enkelt HER!

God adventstid!
 

 

 

Én kommentar

BellaLouise

14.12.2015 kl.16:19

Kjempe fin innlegg :D

Skriv en ny kommentar