hits

7 enkle steg for å fjerne negativitet fra hverdagen din

02.11.2015 - 21:29 4 kommentarer

Meg og min fantastiske venn, Jannecke Weeden, som ironisk nok har en t-skjorte som sier: "A storm is coming"...

Vi blir influert overalt; av familie, venner, tv, web, Instagram, Snapchat, religion osv. osv. Dette er logisk, men ikke alltid like lett å styre hvordan alt dette påvirker oss og hvordan vi LAR disse ulike miljøene påvirke oss. Jeg har gjennom en litt lengre periode kjent på hvordan jeg selv har latt meg påvirke negativt av ulike faktorer og hvor mye energi dette har stjelt fra meg, eller rettere sagt; hvor mye energi jeg har latt det stjele fra meg.

Jeg har alltid vært en positiv kar, betingelsesløs, uredd og klar for å ta verden. Jeg har brukt små floskler i hverdagen som "alt går", "det finnes ingen problemer, bare løsninger" og lignende små fraser som alle egentlig har en positiv egenskap i form av å smile til livet (...så smiler livet tilbake). Etterhvert lurte det seg et annet ord inn i livet mitt, et ord jeg ved gjentatte anledninger har konfrontert enkeltes overforbruk av, fordi jeg ville ikke det skulle stå i veien for mine "løsninger", eller måten jeg ville leve livet mitt på. Dette ordet har jeg plutselig brukt ved et par anledninger selv, og reagerte med et "SHIT - jeg holder på å bli en av de jeg ikke ønsker å være". Dette ordet er "men". 

Det er et ord jeg er allergisk mot, når det brukes i sammenhenger som drar gode ideer ned til "realisme", når det brukes for å være "fornuftig" og når det brukes på en slik måte at hele motivasjonen for å fortsette en kreativ tankerekke bare forsvinner, som perler for svin.

Jeg ble heldigvis bevist på, atter en gang, hvor viktig det er for meg å ha et miljø rundt meg som stimulerer meg til å vokse, til å tro på det umulige og til å bare være meg selv, tynn, tykk, tynnfeit eller hva enn jeg måtte være. Jeg ble bevist på alle de faktorene som gav meg negativ stimuli og som var til hinder for min egen energi og en av de største gavene for meg personlig; min kreativitet. Disse begynte jeg å eliminere gradvis.

Jeg har renset opp i det siste i form av å gi meg selv det positive og gode livet jeg vil ha, og fjerne endel negative impulser. Det gav resultater, og I forrige uke skjedde noe helt fantastisk, og jeg fikk føle noe jeg ikke har kjent på veldig, veldig lenge; lykke og masse, masse energi! Det er følelser som ikke har vært tilstede på en stund, men som dukket opp etter en tur på Løkka med bikkja og ei venninne. Det var så enkelt, deilig og bra og den følelsen har forløst en rekke kreative prosesser og nå kjennes det ut som jeg er tilbake til å være den positive, betingelsesløse og uredde karen, som igjen er klar for å ta verden. Eller; jeg VET han er tilbake.

Jeg er ingen psykolog eller noen utdannet coach, men noe av det jeg er bevisst på i hverdagen, for å ikke miste min naive tro på det positive mennesket, er dette: 

  • Meg selv. Hvordan påvirker jeg selv andre rundt meg med min væremåte, baksnakking og bruken av positive eller negativt ladede ord.
  • Menneskene rundt. Om noen skaper flest negative følelser inni deg, er det kanskje greit å forholde seg mindre til dem, og mer til de som stimulerer din egen positivitet.
  • Hvilke programmer på tv du ser på. Er det mye som er destruktiv, smitter det.
  • Hvilken musikk du hører på. Om musikken er deprimerende, er det lettere at du selv blir trist.
  • Hvilke profiler er det du følger på Instagram, Snapchat etc. (Jeg personlig har slettet alle treningsprofiler, som bare blir unødvendig støy i min hverdag)
  • Mat. "Riktig" mat gir mer energi i kroppen, og med mer energi i kroppen er det lettere å ikke gå inn i en negativ tankerekke.
  • Gi faen! Man kan ikke tilfredstille alles ønsker og krav til enhver tid. Du er deg selv nærmest og din egen lykke kan du bare finne hos deg selv.

Alt går!

4 kommentarer

ann tove johnsen

02.11.2015 kl.22:43

Du har en ærlig og forfriskende måte å skrive på! Artig, lettlest, ujålat og klokt :-D

Storm Pedersen

02.11.2015 kl.23:25

ann tove johnsen: He he, tusen takk! Liker at du skriver ujålat ;) Setter pris på det! Ha en fin kveld!

Anita Lindholt

03.11.2015 kl.15:23

Herlig, ærlig og positiv 😃

Anna-Sofie Tollefsen

04.11.2015 kl.21:28

Dettan e heilt fantastisk skreve, Storm. Takk førr den fine, motiveranes, påminnelsen :) Du e heilt rå på å ordlegge deg! :)

Skriv en ny kommentar