hits

H&M x Balmain - dette koster herreklærne

29.10.2015 - 10:25 Ingen kommentarer

 

5. november kommer endelig H&M sitt samarbeid med luksusmerket Balmain ut i butikkene. Jeg har tatt noen runder med meg selv om hva jeg egnetlig synes om kolleksjonen. Tankerekken min har besøkt både gjengen i Jersey Shore, Ed Hardy (et navn som aldri burde nevnes i noen sammenheng) og tok samtidig en runde på utelivet på Solli Plass, som er kanskje siste stasjon for å få ødelagt en ellers god kveld ute. MEN denne tankerekken har også blitt skviset ut fordi jeg føler at jeg MÅ ha en mening om disse plaggene og generellt de legendariske samarbeidene H&M har fått til opp gjennom årene, og tanken min om vulgære vestkanstfruer og sleipe gutter med altfor mye gelé i sitt perfekte, fønede hår på Solli plass kan absolutt godt bekreftes, MEN bunnen i kolleksjonen er SOLID (og uttales ikke Solli).

Kvalitetene er nydelige og snittene HELT rå, og dette er faktisk udiskuterbart. Broderingene er håndlagde og det er helt vanvittig at de har fått til et slikt samarbeid, med slike kvalitetsklær til en såpass god pris. Til informasjon har produksjonen av enkelte plagg måttet starte for halvtannet år siden, for å rekke og bli ferdig, og en av kjolene i kolleksjonen har over 200 000 håndsydde perler på, så dette har vært et omfattenende stykke arbeid, som også har ivaretatt Balmain sin historie og verdi samtidig som de har klart å få skviset prisene ned for å gjøre dette tilgjengelig for meg og deg. Det sier seg selv at disse blir svært vanskelig å få tak i, og at det finnes veldig få av disse "piecene" i Norge, men det er mange, virkelig pene plagg i kolleksjonen som står stødig for seg selv og som er litt mer tigjengelig.  Ikke minst kan hele kolleksjonen  "styles ned", slik at den passer et litt mer "up-to-date" motebilde. 

Denne kolleksjonen er en slags oppsummering av Olivier Rousteing karriere I Balmain, og er kanskje ikke nødvendigvis en trendbasert kolleksjon, men elementene i seg selv vil kunne benyttes i dagens trendbilde. Trend eller ikke - det er faktisk ikke så nøye, for når man har mulighet til å få et stykke klassisk Balmain i klesskapet sitt, (klassisk trumfer trend), til en brøkdel av hva det egentlig ville kostet, har iallefall jeg slått bort tanken min om alle vulgariteter og omfavnet helhjertet hele dette motehuset og samtidig H&M som har klart å få dette til. Tusen takk!

Men om du lurer på hva dette vil koste deg, har jeg fått tak i prisene på plaggene, slik at du kan planlegge det som vil bli "survival of the fittest", tordsag 5. november. Det ER lurt å stå i kø, men et tips fra meg er; planlegg gjerne hva du ønsker, så er sannsynligheten for at du ikke kaster bort noe tid og får tak i det du skal ha, mye større. Jeg har vært ute i krigen før, og går gjerne ut i krigen igjen for å sikre meg noen av plaggene jeg har lagt min elsk på. Et annet lite tips fra meg: Ikke stå foran meg i den køen... ;) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar