hits

Fra kyllinglår til biff #3 - Streb etter fremgang, ikke perfeksjon

03.11.2014 - 22:44 9 kommentarer

 

Mye har forandret seg i tiden etter at vi begynte å invitere Instagram, Facebook, Pinterest og blogger inn i våre liv. Forandringen har vært så stor at det er vanskelig å huske hvordan livet var før sosiale medier. Jeg har latt meg inspirere, le og reflektere, men jeg har også følt meg mislykket, lat og minst utilstrekkelig. 
På nettet har man mulighet til å vise den aller beste versjonen av livet. Man kan strebe etter perfeksjon og man har anledning til å ta 30 selfies før man får et bilde man er fornøyd med hvor lyset og vinklingen er helt rett. Men la meg være den første til å innrømme det selv:  jeg har ikke vært noe bedre. Jeg legger ikke ut et bilde av meg selv etter en fuktig natt eller når livet ikke helt går på skinner. Selv om det jeg legger ut, ikke er et resultat av arrangerte "eventer" og "photoshoots", er det oftest kun høydepunktene jeg velger å vise. Jeg må og vil ta selvkritikk for at jeg ikke har vist større åpenhet for nedturene. Jeg har tross alt også dager hvor det siste jeg vil er å gå ut av leiligheten, hvor treningsøkter har vart i 5 minutter før jeg må kaste inn håndkledet av mangel på energi, og perioder hvor jeg rett og slett ikke rekker trening de dagene jeg skulle. 

Selv om det kan være vanskelig å huske i tiden etter sosiale medier, er det faktisk ikke slik at folk flest flyr rundt med perfekte kropper og six-packs under dyre designerklær med en lyskaster følgende etter. Men det er lett å la seg lure og søke snarveier til målene man setter seg eller forventes av andre. Livet er ikke som et monopolspill - det finnes få snarveier som fører deg til start. Vår evne til å huske dette utfordres av menneskene vi velger å følge på sosiale medier. Kanskje burde nettvett-rådene også inkludere hvem man velger å trykke "follow" på? 

                 
Hva er egentlig normalen?


Jeg har nå blitt trent av personlig trener og osteopat Tommy André Lande på Optimal Trening og Optimal Klinikk i snart 2 måneder og det mest verdifulle jeg har fått ut av treningen med Tommy er nettopp forståelsen av at man ikke bør jobbe etter perfeksjon, men fremgang. På noen måter kan man vel egentlig si at jeg har lært meg å akseptere kroppen min slik den er, samtidig som jeg fremdeles har mål jeg ønsker å nå gjennom treningen. Sammen med Tommy jobber vi oss fremover mot målene vi har satt sammen, samtidig som vi henter "quick wins" hele veien. Vi måler prosjektet på fremgang, ikke mot perfeksjon. 

Å balansere jobb som ikke er en typisk 9-16-jobb, kjæreste og venner er utfordrende, og nå vi også fått en valp i hus som krever tid og omsorg. For meg er det helt urealistisk og utenkelig å nekte meg kos i balanserte porsjoner. Kanskje betyr min manglende vilje til å nekte meg selv et glass vin, sjokolade, og en sjelden burger på McDonalds at jeg ikke kommer til å ende opp på coveret til et fitnessblad, men det er det jaggu verdt. Trenger ikke å være perfekt så lenge man har det bra! 

 Prosjektet "Fra kyllinglår til biff" har som mål ta meg videre mot å bygge et solid grunnlag for min egen helse og opplevelsen av at kroppen henger med når jeg presser den i hverdagen. Viktigst av alt er at kroppen er funksjonell og sterk nok til å takle mine daglige aktiviteter, men jeg har også noen estetiske mål som jeg sakte men sikkert nærmer meg. Bildet over viser fremgangen min så langt etter å ha trent med Tommy André Lande på Optimal Trening i snart 2 måneder. I starten jobbet vi mye med å balansere ut ujevnheter i styrken mellom høyre og venstre side og hadde en rekke stabilitetetsøvelser for å få et godt grunnlag til å bygge kroppen videre uten skader. Nå har vi nettopp begynt på fase 2 hvor målet er å utvikle styrken videre samt øke muskelmassen.
9 kommentarer

Jon

04.11.2014 kl.19:55

Smilefjes foran skrittet er skikkelig turn-off?. Be A Man, Show Some Balls!

Helen

05.11.2014 kl.11:11

Fantastisk :) Du er flink :)Ser helt strålende ut :)
Så flott innlegg!

Sofie

21.11.2014 kl.20:43

Kjempe bra skrevet, takk! Ha en fin fredagskveld! :))

Anton

30.01.2015 kl.17:36

Hei! Hvor har du kjøpt brillene du bruker i Masterchef? Generelt andre brilletips/brillefavoritter ?? Er på jakt etter noen tøffe runde briller og har lagt merke til at du har utrolige mange tøffe briller - men jeg har ikke funnet noen enda. Håper på svar;)

Storm Pedersen

31.01.2015 kl.11:06

Anton: Hei hei :) De er faktisk vintage akkurat de brillene. Synes det er kult å gå å finne noen gamle briller på loppis eller vintagebutikker og sette inn nye glass. Da får du briller som ingen andre har.

Tone

03.02.2015 kl.22:53

Takk for at du skriver på den måten du gjør, det er virkelig inspirasjon :) og jeg er så enig.. Selv har jeg begynt å trene. Jeg går godt overens med mine 100 kilo, og jeg trener ikke for å gå ned i vekt, men for å bygge opp igjen litt muskler som jeg har mista etter 6 år som sofagris.

Storm Pedersen

03.02.2015 kl.23:37

Tone: Tusen takk for tilbakemelding!!!!! :) Lykke til med treningen - kommer til å gå knallbra!

signe schineller

13.02.2015 kl.10:37

Hei! Du er tså. Too cool for school. Full av følelser, fornuft, god smack og teft. Stå på. verden trenger sånne som deg. Ikek MINST NORGE!!!!! Stor klem Signe

Skriv en ny kommentar